Stroopwafeldieet

Afvallen terwijl je stroopwafels eet. Een droom van iedere afvaller. Het stroopwafeldieet werkt anders. Stroop is een belangrijk onderdeel van het stroopwafeldieet.

Alleen maar stroopwafels eten?

Stroop en stroopwafels zijn een belangrijk onderdeel van het stroopwafeldieet. Maar bij dit dieet eet je niet alleen maar stroopwafels. Het dieet gaat er vanuit dat de suikers in de stroop natuurlijke suikers zijn, die helpen bij het optimaal functioneren van ons lichaam. Suikers zijn belangrijk voor je hersenen.

In de appelstroop die je moet eten zit ijzer. IJzer is een belangrijk bestanddeel van hemoglobine, een onderdeel van de rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof van de longen naar de weefsels. IJzer is onmisbaar voor dat transport.

Wat mag je eten met het stroopwafeldieet? Ontbijt: Twee boterhammen met appelstroop en schijfjes appel Eén Glas melk

Tussendoor: Eén Volkerenbeschuit met appelstroop of suikerstroop

Lunch: Twee boterhammen met appelstroop of suikerstroop en vleeswaren Eén Glas melk

Tussendoor: Eén Appel Halve stroopwafel

Avondeten: Drie aardappelen Drie opscheplepels groente 100 gram mager vlees Eén bakje magere yoghurt met 1 eetlepel suikerstroop

Tussendoor: Eén Banaan Halve stroopwafel

Toch plaatsen sommige deskundigen een aantal kanttekeningen bij dit dieet. Zo bestaat het dieet uit te weinig gevarieerde voeding. Je zal onvoldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Ook eet je bij het dieet te weinig groente en fruit. Groente en fruit zijn belangrijke bronnen van vitamines, zoals vitamine C en foliumzuur, vezels, mineralen zoals kalium en bioactieve stoffen. Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Elke groenten- of fruitsoort heeft een andere samenstelling. Om zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen, wordt dan ook aangeraden om te variëren.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie