Lekkere en gezonde kerstrecepten die eenvoudig te bereiden zijn

0
3350
kerstdiner

Het aftellen is begonnen want het is bijna Kerstmis! Hoewel de kerstdagen er dit jaar compleet anders uitzien dan we gewend zijn, betekent het gelukkig niet dat ze helemaal aan ons voorbij hoeven te gaan. Want we mogen maximaal drie gasten uitnodigen. Bijvoorbeeld voor een uitgebreide kerstbrunch, een aangeklede borrel of een gezellig kerstdiner met alles erop en eraan. Schuiven er bij jou ook enkele familieleden of vrienden aan en moet je nog bedenken wat je gaat maken? Er zijn online zoveel kerst recepten te vinden. Het kan niet anders of ze geven je voldoende inspiratie. Ook als je een gezond kerstrecept wilt maken, is er genoeg keuze.

Toegankelijke recepten

Dit jaar is heerlijk eten en drinken misschien wel belangrijker dan ooit. Daarom wil je je tafelgasten natuurlijk trakteren op extra lekkere dingen. Als je zoekt naar kerstrecepten vind je recepten voor bij de koffie of thee, hapjes om met de kinderen te maken en feestelijke voorgerechten, hoofdgerechten en kerstdesserts. Omdat de dagen tot kerst en de feestdagen over algemeen al druk genoeg zijn, zijn toegankelijke, gezonde recepten wat je nodig hebt.

Gezonde twist

Daarnaast zijn handige tips om een uitgebreid kerstdiner op tafel ook erg welkom. Wil je gerechten serveren die niet alleen lekker, maar ook gezond zijn? Die vind je bijvoorbeeld vaak in een Top 10 kerstklassieker. Dat zijn gerechten die altijd goed zijn, zoals de zalmcocktail, stoofperen, witlof met ham en kaas, boeuf bourguignon en gourmethapjes. En ook van deze klassieke gerechten kun je met een paar wijzigingen een nog gezondere variant maken. Denk aan stoofpeertjes in suikervrije Cassis limonadesiroop of kies bij gourmetten voor iets meer groente en vis. Heb jij al eens coquilles gebakken in je gourmetpannetje?

Aardappeltjes uit de oven

Ook een aardappelrecept mag niet ontbreken. Want aardappelen zijn niet alleen erg lekker en gemakkelijk te bereiden, maar zitten ook boordevol voedingsstoffen die ten goede komen aan je gezondheid. Het zijn namelijk echte vitamine C en vitamine B6 bommetjes. Een aardappelrecept dat hier perfect op aansluit, is dat voor aardappeltjes uit de oven met tijm, rozemarijn en knoflook. Ze combineren heerlijk met vleesgerechten, visgerechten en salades en zijn ontzettend eenvoudig om te maken. Bij dit recept hoef je de aardappelen niet te schillen en daarom blijven de vitamines des te beter behouden. Met welke onweerstaanbaar lekkere en gezonde kerstgerechten verras jij jouw gasten dit jaar?