Meer energie

Gezonde voeding geeft je meer energie. Hierbij speelt de samenstelling en de hoeveelheid een rol. In deze rubriek staat het verkrijgen van meer energie en een vitaler leven centraal.

Meer energie tijdens het werk

energie werken

De maandagochtend begint voor veel mensen met slaperige ogen voor het koffiezetapparaat op het werk. Het is dan ook geen verrassing dat de productiviteit op maandag over het algemeen vrij laag is. Hoe zorg je dat je weer energie krijgt?

Lees verder

Gevaren van vasten

Vasten lijkt voor veel mensen een goede manier om af te vallen. In de eerste 24 uur kan je tot 1,5 kilo kwijt raken, als je ervan uit gaat dat je alleen water drinkt en geen caloriehoudende dranken nuttigt. Vasten is geen oplossing om aan een gezond gewicht te komen, daarvoor is een gezonde levensstijl…

Lees verder

Bij ondergewicht je gewicht laten toenemen

Aan overgewicht en afvallen wordt in de media vaak aandacht besteed. Er is echter ook een groep mensen die moeite heeft om aan te komen. Ze zijn vaak te slank en zouden graag er een paar kilo bij hebben. Men spreekt van ondergewicht als je BMI lager is dan 18,5 (bepaal hier je BMI)

Lees verder

Een drinkmaaltijden is geen maaltijdvervanger

Drinkmaaltijden worden vaak gebruikt als maaltijdvervangers en worden dan ook veelvuldig ingezet als dieetproduct. Drinkmaaltijden zijn geen echte vervangers, maar vullen de voeding goed aan wanneer je aan het sporten bent of als je extra eiwitten nodig hebt. Ze zullen niet noodzakelijkerwijs je prestaties verbeteren. Wel leveren ze een uitgebalanceerd en gemakkelijk alternatief voor vast…

Lees verder
Pagina