Probiotica zorgt voor gezonde darmen

In de darmen leven zogenaamde ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën die samen de darmflora genoemd worden. Normaalgesproken is de darmflora in evenwicht en krijgen de slechte bacteriën geen kans om klachten te veroorzaken. Bij ziekte of bij medicijngebruik kan het evenwicht verstoord worden en kunnen de slechte bacteriën de overhand krijgen. Dit kan klachten geven als winderigheid, diarree, verstopping of buikpijn. Probiotica zijn producten die grote hoeveelheden goede bacteriën bevatten.

Volgens de Maag Lever Darmstichting kan door gebruik van probiotica het evenwicht van de darmflora worden hersteld waardoor darmklachten kunnen worden voorkomen of verbeteren. Het is reeds aangetoond dat bij lactose-intolerantie probiotica de klachten kunnen verhelpen.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat regelmatig gebruik van probiotica bij andere darmproblemen zoals o.a. het Prikkelbare Darm Syndroom voor verbetering kan zorgen. In ieder geval is wetenschappelijk bewezen dat probiotica niet schadelijk kunnen zijn.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie