Spaghetti

0
921
blog dummy

Verhit de helft van de bouillon in een steelpan; bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht wordt. Roer de wijn, resterende bouillon, suiker en suas erdoor; breng dit aan de kook. Zet het vur lager en laat de saus zonder deksel indikken. Kook de pasta beetgaar in een grote steelpan met kokend water…

Bereidingstijd: circa. 30 minuten

Aantal: 4 personen

Benodigdheden:

• 80 ml groentebouillon

• 1 kleine rode ui (100 g) gesnipperd

• 2 teentjes knoflook, geplet

• 250 ml droge witte wijn

• ½ tl suiker

• 500 ml tomatenpastasaus

• 375 g spaghetti

• 1 el grofgehakte verse oregano

• 2 el uitgelekte kappertjes,

• rundergehakt

• 60 g ontpitte zwarte olijven, in vieren gesneden

• 300 g witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

• 2 el grofgehakte verse, gladde peterselie

Verhit de helft van de bouillon in een steelpan; bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht wordt. Roer de wijn, resterende bouillon, suiker en suas erdoor; breng dit aan de kook. Zet het vur lager en laat de saus zonder deksel indikken.

Kook de pasta beetgaar in een grote steelpan met kokend water, zonder deksel; giet hem af.

Roer de resterende ingrediënten door de saus en verhit al roerend. Serveer de spaghettie met de saus.