Verhit de helft van de bouillon in een steelpan; bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht wordt. Roer de wijn, resterende bouillon, suiker en suas erdoor; breng dit aan de kook. Zet het vur lager en laat de saus zonder deksel indikken. Kook de pasta beetgaar in een grote steelpan met kokend water…
Bereidingstijd: circa. 30 minuten
Aantal: 4 personen
Benodigdheden:
• 80 ml groentebouillon
• 1 kleine rode ui (100 g) gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geplet
• 250 ml droge witte wijn
• ½ tl suiker
• 500 ml tomatenpastasaus
• 375 g spaghetti
• 1 el grofgehakte verse oregano
• 2 el uitgelekte kappertjes,
• rundergehakt
• 60 g ontpitte zwarte olijven, in vieren gesneden
• 300 g witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
• 2 el grofgehakte verse, gladde peterselie
Verhit de helft van de bouillon in een steelpan; bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht wordt. Roer de wijn, resterende bouillon, suiker en suas erdoor; breng dit aan de kook. Zet het vur lager en laat de saus zonder deksel indikken.
Kook de pasta beetgaar in een grote steelpan met kokend water, zonder deksel; giet hem af.
Roer de resterende ingrediënten door de saus en verhit al roerend. Serveer de spaghettie met de saus.