Hoe gezond zijn vitaminepillen?

vitaminepillen

Om goed te kunnen functioneren heeft ons lichaam vitamines nodig. Ze maken lichaamscellen aan, zijn nodig voor het immuunsysteem en een goede stofwisseling.  Wanneer je niet voldoende vitamine binnen krijgt door voeding kan je vitamine pillen slikken. Maar hoe gezond zijn deze pillen?

Vitaminepillen

In je voeding zitten vaak vitamines die vergezeld worden door andere stoffen. Samen zorgen zij ervoor dat de vitamines zo optimaal mogelijk in ons lichaam opgenomen worden en werken. De vitamines in vitaminepillen bevatten deze andere stoffen vaak niet of een synthetische variant hiervan die niet goed werkt. Hierdoor is een vitaminepil nooit hetzelfde als de natuurlijke vitamines in voeding. Toch zijn vitaminepillen niet per se slecht. Sommigen werken beter dan natuurlijke vitamines en het is vaak van jouw specifieke gezondheid afhankelijk. Te veel vitaminepillen slikken is wel schadelijk. Houd je daarom altijd aan de aangegeven dosering.

Vitaminepillen zijn meestal onnodig als je geen gezondheidsklachten hebt en goed en gevarieerd eet. Als je een tekort oploopt en dit niet kan aanvullen door gezonde voeding, is het slikken van vitaminepillen een oplossing. Ook zijn er andere omstandigheden die kunnen zorgen dat je vitaminepillen voorgeschreven krijgt. Slik vitaminepillen nooit ter vervanging van gezonde voeding. Eet zo gezond en gevarieerd mogelijk en wees kritisch op de inname van vitaminepillen. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of een voedingsdeskundige.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie