Meer risico op diabetes door tekort aan vitamine D

Meer risico op diabetes door tekort aan vitamine D

Mensen die last hebben van een tekort aan vitamine D hebben een hogere risico op het krijgen van diabetes type 2. Het maakt hierbij niet uit of zij last hebben van overgewicht of niet. Dit blijkt uit een onderzoek waarbij onder meer gekeken werd naar het BMI en de vitamine D. Ook werden de proefpersonen getest op pre-diabetes, diabetes en andere bloedsuikerafwijkingen. 

De personen die diabetes hadden, hadden gemiddeld een lager gehalte vitamine D dan de personen zonder diabetes. Dit was zowel bij slanke mensen, als mensen met een normaal gewicht of overgewicht.

Vitamine D

Het onderzoek had niet als doel om te kijken of vitamine D van invloed is op het krijgen van diabetes of andere bloedsuikerafwijkingen. Volgens de onderzoekers kan een tekort aan vitamine D in combinatie met overgewicht het risico op diabetes verhogen. Door gezond te eten en voldoende buiten te bewegen kan iemand het risico op het krijgen van diabetes verlagen. Vitamine D wordt namelijk aangemaakt door middel van zonlicht. Buiten bewegen is dan ook het beste advies.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie