Regels voor vitaminen en mineralen slikken

De belangrijkste regel voor het gebruik van vitaminepillen is dat vitaminepillen gezonde voeding niet kunnen vervangen. Gezonde voeding bevat vele stoffen die niet in vitaminepillen zitten waardoor vitaminepillen hooguit een goede aanvulling kunnen zijn.

Slik vitaminepillen zoveel mogelijk tijdens of direct na de maaltijd. De aanwezigheid van voedsel in je darmen bevordert de opname van vitaminen en mineralen uit supplementen. Voor aminozuren geldt het omgekeerde. Deze werken juist beter als je ze op de nuchtere maag inneemt, dus minimaal twee uur voor of twee uur na de maaltijd.

Slik vitaminen en mineralen in combinatie: een teveel van de ene vitamine kan leiden tot een tekort aan van de andere. Probeer zoveel mogelijk gebalanceerd te slikken en overdrijf het gebruik niet. Raadpleeg je arts als je twijfels over het aantal vitaminenpillen die je slikt.

Slik alleen betrouwbare producten: het aanbod van fabrikanten van vitaminenpreparaten is enorm. Kies altijd voor fabrikanten met een goede reputatie. Een aantal betrouwbare merken vind je hier, hier en hier.

Doe hier een gratis test en kijk aan welke vitamines jouw lichaam de meeste behoefte heeft.

Lezers van dit artikel lazen ook:

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie