Vitarexia: een tekort aan vitaminen en mineralen

Een eetprobleem dat wordt veroorzaakt door slechte eetgewoonten, dat is Vitarexia. Het is een nieuw eetprobleem dat steeds vaker voorkomt in de welvarende maatschappij waarin wij leven.

Belangrijke voedingsstoffen
Vitarexia wordt veroorzaakt door slechte eetgewoonten. Dit betekent niet dat je te weinig voeding tot je neemt, maar de verkeerde voeding. Mensen met Vitarexia hebben een tekort aan vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingstoffen. Wanneer je dagelijkse voeding voornamelijk bestaat uit junkfood, snoep, frisdrank, pizza’s en hamburger neemt de kans op Vitarexia aanzienlijk toe. Je krijgt veel calorieën binnen met onvoldoende nuttige voedingstoffen. Voedingsstoffen die je lichaam hard nodig heeft.

Geen angst
Mensen met Vitarexia hebben geen angst om dik te worden en hebben geen slecht zelfbeeld. Door de dagelijkse drukte wordt er weinig tijd vrijgemaakt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Er wordt vaak gekozen voor een snelle, vette hap. Denk hierbij aan pizza’s of junkfood.

Wanneer dit sporadisch gebeurt is er geen probleem. Maar wanneer je dagelijks een slecht eetpatroon hebt loop je belangrijke voedingsstoffen mis. Het gevolg: concentratieverlies, vermoeidheid en een verminderde conditie. Hierdoor beland je in een vicieuze cirkel. Doordat je moe bent heb je onvoldoende energie om gezond te koken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie