Boeken kopen over gezonde voeding

0
1385
blog dummy

Healthylives heeft een selectie voor je gemaakt van goede boeken over gezonde voeding. Deze boeken helpen je bewust te worden van het belang van gezonde voeding en geven praktische tips. Mocht je de boeken willen kopen, dan hebben we een betrouwbare online aanbieder voor je geselecteerd:

Wat is nu gezond, Katan M.B.

Prijs: € 14,95

Bestel hier

Prof. dr. Martijn B. Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij loopt met de lezer de dag door en geeft aan wat bewezen gezond is, wat een fabel is en wat nog niet bekend is wegens het ontbreken van goed onderzoek. Is melk goed of slecht? Hoeveel water heb je nodig? Mag je eten na acht uur ’s avonds? Mag fruit na de maaltijd? Komt een vegetariër iets tekort? Is 20+-kaas gezond? Wat moet je als scholier eten om groter en sterker te worden? Hoe lang blijft kauwgom in je maag plakken en word je van chocola verliefd? Deze herziene uitgave vertelt wat de wetenschap daarover weet. Martijn Katan, hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, is een van de meest gerespecteerde en meest geciteerde voedingsonderzoekers ter wereld.

Gezond eten, Krimpen S.

 

Prijs: € 22,50

Bestel hier

Voeding bepaalt de kwaliteit van je leven en de energie van je lichaam! Gezonde voeding wordt vaak als saai, tuttig en niet lekker bestempeld. Dat zegt meer over de onwetendheid over gezonde voeding dan over de swingende en sexy voordelen die voeding je lichaam geeft. In Gezond eten, makkelijker dan je denkt worden de basisprincipes van gezond eten zeer overzichtelijk uitgelegd.

Gezond met Ramsay, Ramsay G.

Prijs: € 29,95

Bestel hier

Je bent wat je eet. En iedereen wil gezond zijn en er op zijn best uitzien. Gordon Ramsay – superfitte chef, marathonloper en energieke tv-presentator – is een wandelend reclamebord voor goed eten en gezond leven. In dit boek heeft hij meer dan 125 nieuwe recepten gebundeld. Recepten die allemaal in het teken staan van gezond eten met een optimale smaak. Hij geeft originele ideeën voor ontbijt, brunch, lunch, kindermaaltijden, barbecue en diner.

Gezond genieten met Sonja, Bakker S.

Prijs: € 25,95

Bestel hier

De nieuwe en meest complete uitgave van Sonja Bakker, de gebonden editie! De meer dan 50 nieuwe recepten, 8 nieuwe weekmenu’s en 8 hoofdstukken met tips en oefeningen maken Sonja Bakker’s nieuwste uitgave, Gezond genieten met Sonja, de meest complete uitgave tot nu toe. Gezond genieten staat centraal in het boek en daarom heeft Sonja ditmaal ook aandacht besteed aan de feestelijk gedekte tafel voor de speciale gelegenheden. Belangrijk onderdeel in het boek is de motivatie om je gezonde levensstijl vol te houden en te genieten van deze ommekeer in je leven. Daarom zijn in deze uitgave boeiende verhalen uit de praktijk opgenomen van mensen die nog dagelijks genieten van die belangrijke stap die ze destijds hebben genomen. “Gezond genieten met Sonja” is een verrijking van (en aanvulling op) de bestaande titels van Sonja Bakker en geeft een ieder, voor wie de juiste balans tussen een gezond lichaam en een gezonde geest een levensvoorwaarde is, nieuwe inspiratie.

Gezond eten voor senioren, Dom G.

Prijs: € 19.95

Bestel hier

Hoor je anders te eten als je ouder wordt? Zo ja, waarom? Kun je via je voeding de kans op bepaalde ziektes verkleinen? Heb ik nu wel of geen extra zuiveldrankje voor mijn darmen nodig? En hoe voorkom ik een voedselvergiftiging? Op deze vragen geeft deze uitgave een duidelijk antwoord, gebaseerd op de laatste inzichten over voeding. Al die informatie is in de tweede helft van het boek uitgewerkt in zestig lekkere, verantwoorde recepten. Zo zijn kennis en genieten prima gecombineerd. Een boek dat iedere senior in huis hoort te hebben.

De Calorie coach, Spoormaker H.B.

Prijs: € 12,50

Bestel hier

Nieuwsgierig naar de hoeveelheid calorieën van een moorkop of een patatje met ?! Gebruik dan de Calorie Coach waar 675 foto’s van verschillende producten met het aantal calorieën als onderschrift instaan. Verdeeld over 22 hoofdstukken, waaronder fruit, groente en brood, maar ook de snackbar, kant en klaar producten en de afhaal chinees. Een handzaam boekje voor iedereen die zelf zijn keuze wil bepalen in calorieënland. Prijs: € 12,50 Bestel hier