Boekrecencie: Eet gewoon gezond!

0
1069
boek

Voeding en gezondheid, gezondheid en voeding. Het maakt niet uit in welke volgorde je het noemt, het is zo met elkaar verweven dat gelukkig de aandacht ervoor de laatste tijd alleen maar toeneemt.

Martijn van Raamsdonk en Anneke van den Broek hebben een boek geschreven dat daar naadloos op aansluit: EET GEWOON GEZOND! – je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

In zijn praktijk ontmoet Martijn van Raamsdonk (fysiotherapeut, manueel therapeut, voedingsdeskundige) veel patiënten die heel graag beter voor zichzelf willen zorgen, zich ervan bewust zijn dat gezonder eten bijdraagt aan hun gezondheid en er zelfs voor kan zorgen dat in sommige gevallen medicijnen de deur uit kunnen. Met de juiste informatie en begeleiding behalen ze goede resultaten. Tegelijkertijd merkt hij dat velen eigenlijk helemaal niet weten hoe ze het verder zelf in de dagelijkse praktijk van werk en gezin moeten aanpakken. Dat is de reden dat wij dit boek geschreven hebben.

Het is geen dieetboek, het gaat niet over calorieën tellen, het is ook geen kookboek hoewel er wel recepten in staan en het is geen boek dat je iets wil voorschrijven waar je niet voor 100% achter kunt staan maar het is een boek met een advies: EET GEWOON GEZOND!

In het boek wordt kort en beeldend uitgelegd welke werkingsmechanismen een grote rol spelen voor je gezondheid en die je zelf via voeding positief kunt beïnvloeden. De grote kracht van het boek zit in de weekmenu’s. De lezers worden bij de hand genomen via acht uitgewerkte weekmenu’s met recepten, het geheel ondersteund door foto’s van alle gerechten. Niet acht weken lang drie keer per dag iets onbekends of compleet nieuws eten, geen omschakeling naar superfoods en exotische ingrediënten of uren in de keuken staan. Wel koken en eten met bekende producten die overal te krijgen zijn en makkelijk in te passen zijn in het drukke (gezins)leven. Zo ervaren ze dat gezonder eten en leven niet moeilijk, wel lekker en voor iedereen weggelegd is.

EET GEWOON GEZOND! past binnen het groeiende besef dat gezondheid niet iets vanzelfsprekends is en dat preventie een groot goed is.

Vanaf 23 maart is het boek verkrijgbaar via CB, bol.com, diverse verkoopadressen in ’s-Hertogenbosch, via eetgewoongezond@gmail.com en via presentaties op locatie.