De wonderbaarlijke voordelen van sla

Hoewel salades voor veel mensen die er een gezonde levensstijl op na houden regelmatig genuttigd worden, zijn er maar weinig mensen die sla als favoriet voedsel opnoemen. Dat is jammer, want deze knapperige groente biedt een hoop gezondheidsvoordelen en is bovendien erg lekker.

De voordelen van sla voor de gezondheid

Het eten van sla biedt een aantal interessante voordelen voor je gezondheid. Daarnaast heeft sla een aantal andere voordelen. We hebben hieronder een opsomming van een aantal verrassende doch belangrijke pluspunten gemaakt.

Sla voorkomt pijnlijke borsten door borstvoeding

Het eten van sla heeft hetzelfde effect op harde en pijnlijke borsten bij moeders als koude ijskompres. Sla wordt dan ook gebruikt als een ingrediënt voor crèmes, maar het plaatsen van een blad sla op de borsten heeft volgens verschillende vrouwen zelfs een betere werking.

Het maken van een blad sla als een kompres is niet moeilijk. Trek een blad af van een krop sla, maak een gat voor de tepel en spoel deze schoon. Plaats deze daarna onder je BH of onder doekje.

Sla heeft ontstekingsremmende eigenschappen

Sla wordt geprezen vanwege haar lage hoeveelheid calorieën, anti-oxidanten en mineralen als vitamine C en vitamine K. Maar dat is niet alles. Sla wordt al decennia lang gegeten vanwege haar ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast blijkt de laatste jaren uit onderzoek dat sla mogelijk ook nuttig is in de strijd tegen kanker.

Sla als remedie voor maagzweren

Het eten van sla is niet alleen gezond en nuttig op lange termijn. Sla kan ook op korte termijn je een stuk beter laten voelen. Een voorbeeld is wanneer je last hebt van maagzweren of andere problemen met je spijsvertering.

Sla wordt gebruikt voor het bestrijden van maagpijn, maagzweren, overtollig maagzuur en een conditie genaamd Roemheld syndroom.

Sla als kankerbestrijdingsmiddel

Sla behoort tot de Brassica familie en bevat, net als de andere groenten in deze familie, glucosinolaten. Deze chemicalien remmen de groei van bepaalde soorten kanker, zoals borstkanker, en stimuleren de cellen in het lichaam met het herstellen van dNA.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie