Eet havermout en leef nog lang en gezond

6
1499
Havermout

Wil jij een lang en gezond leven kunnen leiden? Neem dan elke dag een kom havermoutpap. Volgens een recent onderzoek heeft havermoutpap op de langere termijn een gunstige werking op onze gezondheid.

Havermout

Ruim veertien jaar lang werd een groep van 100.000 personen gevolgd. Zowel hun gezondheid als hun eetgewoontes werden in kaart gebracht. Uit dit grootschalige onderzoek is gebleken dat door 28 gram havermout op een dag te eten het risico op hartfalen en overlijden vermindert.

Van volwaardige granen is al vaker bewezen dat deze goed zijn voor ons gezondheid. Maar dit is de eerste keer dat de gezondheidsvoordelen op de langere termijn van pap bewezen zijn. Naast het eten van havermoutpap, kan ook het eten van bruine rijst en andere volwaardige granen een gunstig effect op onze gezondheid hebben. Volgens de onderzoekers kan het leven van duizenden mensen door het eten van volwaardige granen gered worden.

6 REACTIES

 1. ik eet naakthaver als ontbijt. Havermout is in de fabriek al gaar gemaakt en zit nog vol fytinezuur. Naakthaver is heerlijke verse haver. Deze laat ik een nacht weken. De volgende morgen even opkoken met water en dan naar keuze fruit of uien met kruiden er door. heerlijk!

  • volgens my heeft zo maar weken geen zin om fytinezuur eruit te halen, wat trouwens in vele granen en peulvruchten zit..
   en dat gaat er niet uit met bakken of malen, kneden ect..
   dus in volkoren brood enz zit het ook nog
   hiervoor zal je het zoals ik heb begrepen een nacht moeten laten staan in water met citroensap en kelp
   grt mono