Rode peper is super gezond

chilipepers afvallen

Rode pepers zijn super gezond. Alhoewel veel mensen ze liever niet eten vanwege de hete smaak, zijn ze erg gezond en goed voor je lichaam.

Rode pepers helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden.

Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het de productie van goede verteringssappen en zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.

Rode chilipepers

Rode chilipepers bevatten veel veel caroteen en vitamine C, meer dan citroenen zelfs. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine B6 en zitten ze boordevol magnesium, kalium en ijzer, zo versterken ze het immuunsysteem.

Het klinkt gek, maar chilipepers helpen je af te koelen wanneer je het erg warm hebt, met name in de zomer. Rode pepers zorgen ervoor dat je gaat zweten waardoor het bloed naar je gezicht stroomt. Het zweet verdampt waardoor je uiteindelijkafkoelt.

Endorfine

Als je pepers eet, stimuleert de capsaïcine pijnreceptoren in de mond en keel. Als die geactiveerd zijn, sturen de receptoren een boodschap naar de hersenen, waarop deze reageren door de hartslag te verhogen, zweet te produceren en endorfine aan te maken. Deze stof stimuleert de productie van gelukshormonen, wat de natuurlijke pijnstillers van je lichaam zijn.

Cholesterol

Als laatste blijkt dat de pepertjes ervoor zorgen dat slechte cholesterol minder snel hartziekten veroorzaakt.

Bron: 50plusblog.nl

Lees 20 reacties

20 reacties

 • ronrgtrll

  ik eet dagelijks zo’n 4 tot 8 habanero pepers, bij de maaltijden. Joi

 • annie

  Ik heb een pan bami gemaakt en teveel rode pepertjes gebruikt. Hoe kan ik die te hete smaak iets verzachten?

  Weet U een oplossing?

 • Bertje

  @annie: je kan de hete smaak verzachten door er wat suiker aan toe te voegen.

 • Vera

  Helaas kan ik tegenwoordig niet meer tegen pepers. Eerst kon mijn maag er niet tegen en nu mijn mond ook niet meer. En dat vind ik heeeel erg spijtig want ik vond pittig eten altijd zo super lekker

 • redpepper

  Ik ben al een paar dagen van slag door rode peper in quacamolesaus te maken er moest groene peper in maar die hadden ze natuurlijk niet bij de grootste grutter van NL. Toen maar een rode erin maar eerst hevige buikpijn en nu een zeurende pijn in de darmen. Niet iedereen kan het blijkbaar verdragen.

 • Anoniem

  Altijd weer een verzachtende variant,suiker toevoegen is weer zo bekrompen hollands,en doet het hele effect te niet,als het niet meer “heet “is hoef je ook geen pepers te eten met suiker.
  Raar advies..bertje

  • Pittig

   @ Anoniem.
   Zo gek is dat advies niet. De heilzame werking van Capsicaïne blijft aanwezig in de voeding. Als je niet tegen de pittigheid kan, dan kan je suiker toevoegen, de Capsicaïne eet je er gewoon bij. Dus: goed advies Bertje
   Afzender: een geen bekrompen Hollander

 • kim

  nee je moet geen suiker toevoegen maar komkommer want dat maakt het minder scherp.helpt echt!!!

 • Luke

  zoek maar eens op google “cayenne peper is gezond,je kan het maar beter altijd bij je hebben.

 • devendra@planet.nl

  Ik krijg heleboel sweet boven op mijn hoofd na eten van hete rode pepper daardoor ik denk hete rode pepper is niet gezond ten minste voor hersen.
  Graag reactie met uitleg.

 • Prannie

  Hey Annie, die bami moet nu al bedorven zijn

 • Rich

  Beste Devendra, zwetende hersenen kan natuurlijk niet gezond zijn. Ik raad u daarom af rode pepers te nuttigen. Ook sporten en overige lichaamsbeweging waarbij u mogelijk gaat zweten op het voorhoofd kan riskant zijn. vr gr

 • Chef

  peper/pittig eten leer je, je mond (en maag) raakt er aan gewend naar verloop van tijd.

  Wil je de hete smaak verzachten dan helpen melkproducten, veel water (jah werkt wel, maar maakt het in het begin even erger) of gewoon flink wat scheppen rijst o.i.d. er achteraan.

 • Chef

  En je hersenen zweten niet. Er is wel een zeeeeer zeldzame aandoening waardoor je extreem gaat zweten van pittig eten. Een beetje zweten is vrij normaal (en zweten is goed want dan verlies je afvalstoffen). Als je veel zweet en drinkt gewoon optijd een glaasje water om het vocht aan te vullen is er niks aan de hand.

 • Thorwald

  je kunt de zaadjes er gewoon uithalen door de uiteinden af te snijden en de vrucht tussen je handen te rollen. de werkzame stoffen zitten in het vruchtvlees, zonder zaadjes kun je ze gewoon eten zonder de hitte in je mond

 • Ricardo

  Ik maal veel spaanse rode pepers en eet ze zo op

Geef een reactie