Rode peper is super gezond

20
3289
chilipepers afvallen

Rode pepers zijn super gezond. Alhoewel veel mensen ze liever niet eten vanwege de hete smaak, zijn ze erg gezond en goed voor je lichaam.

Rode pepers zijn super gezond. Alhoewel veel mensen ze liever niet eten vanwege de hete smaak, zijn ze erg gezond en goed voor je lichaam.

Rode pepers helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden.

Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het de productie van goede verteringssappen en zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.

Rode chilipepers

Rode chilipepers bevatten veel veel caroteen en vitamine C, meer dan citroenen zelfs. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine B6 en zitten ze boordevol magnesium, kalium en ijzer, zo versterken ze het immuunsysteem.

Het klinkt gek, maar chilipepers helpen je af te koelen wanneer je het erg warm hebt, met name in de zomer. Rode pepers zorgen ervoor dat je gaat zweten waardoor het bloed naar je gezicht stroomt. Het zweet verdampt waardoor je uiteindelijkafkoelt.

Endorfine

Als je pepers eet, stimuleert de capsaïcine pijnreceptoren in de mond en keel. Als die geactiveerd zijn, sturen de receptoren een boodschap naar de hersenen, waarop deze reageren door de hartslag te verhogen, zweet te produceren en endorfine aan te maken. Deze stof stimuleert de productie van gelukshormonen, wat de natuurlijke pijnstillers van je lichaam zijn.

Cholesterol

Als laatste blijkt dat de pepertjes ervoor zorgen dat slechte cholesterol minder snel hartziekten veroorzaakt.

Bron: 50plusblog.nl

20 REACTIES

 1. Ik ben al een paar dagen van slag door rode peper in quacamolesaus te maken er moest groene peper in maar die hadden ze natuurlijk niet bij de grootste grutter van NL. Toen maar een rode erin maar eerst hevige buikpijn en nu een zeurende pijn in de darmen. Niet iedereen kan het blijkbaar verdragen.

  • @ Anoniem.
   Zo gek is dat advies niet. De heilzame werking van Capsicaïne blijft aanwezig in de voeding. Als je niet tegen de pittigheid kan, dan kan je suiker toevoegen, de Capsicaïne eet je er gewoon bij. Dus: goed advies Bertje
   Afzender: een geen bekrompen Hollander

 2. peper/pittig eten leer je, je mond (en maag) raakt er aan gewend naar verloop van tijd.

  Wil je de hete smaak verzachten dan helpen melkproducten, veel water (jah werkt wel, maar maakt het in het begin even erger) of gewoon flink wat scheppen rijst o.i.d. er achteraan.

 3. En je hersenen zweten niet. Er is wel een zeeeeer zeldzame aandoening waardoor je extreem gaat zweten van pittig eten. Een beetje zweten is vrij normaal (en zweten is goed want dan verlies je afvalstoffen). Als je veel zweet en drinkt gewoon optijd een glaasje water om het vocht aan te vullen is er niks aan de hand.