Thee is niet altijd goed voor je gezondheid

Welke drank ter wereld wordt het meest gedronken? Op de eerste plaats komt water, gevolgd door thee. Met name in de Aziatische landen, waar thee ook vandaan komt, wordt het veel gedronken. Maar ook in Europa houden we van een kopje thee.

Gezondheid en thee

Thee is niet alleen lekker. Het heeft ook meerdere voordelen voor je gezondheid. Helaas worden er ook een hoop onwaarheden over thee verspreid. Hierdoor lijkt het een goed idee om de hele dag door thee te drinken. Dit is echter niet per definitie een goed idee.

Thee is anders dan de meeste dranken, waaronder frisdranken en vruchtensap. Net als water wordt thee snel opgenomen door het lichaam. Deze eigenschap is dan ook verantwoordelijk voor de meeste mythen over thee. Hoge kwaliteit thee bevatten een hoop goede voedingsstoffen. Het drinken van deze thee kan dan ook bijdragen aan je gezondheid.

Welke thee is gezond?

Gezonde thee is afkomstig van de Camellia sinensis plant en bevat voedingsstoffen als vitamine B complex, fosfor, cafeïne, ijzer en polyfenolen. De vraag is of al deze voedingsstoffen terug te vinden zijn in de gemiddelde kop thee.

Naast de kwaliteit van de thee zelf spelen een aantal andere zaken ook een rol. Hoe is de thee verwerkt? In welk seizoen is de thee geplukt? Hoe zit het met het water waarmee de thee is gemaakt? Hoe is het kopje thee gezet?

Voordat je dus blindelings naar een kopje thee grijpt in de hoop je gezondheid te verbeteren, wil je eerst uitzoeken welke thee in de winkel daadwerkelijk gezond is. Daarnaast wil je oefenen met de perfecte manier voor het zetten van een kop thee.

Thee drinken helpt onder andere met het verlagen van het risico op een hartaanval, verlaagt het gehalte van cortisol en cholesterol in je lichaam en verschillende onderzoeken wijzen uit dat het drinken van thee het risico op kanker vermindert.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie