Het is belangrijk te weten waarop je moet letten bij de aankoop van (verse) vis. Vis is erg gevoelig voor bacterieen waardoor een goede keuze bij aankoop essentieel is. Healthylives geeft je een aantal waardevolle tips
Het is belangrijk te weten waarop je moet letten bij de aankoop van (verse) vis. Vis is erg gevoelig voor bacterieen waardoor een goede keuze bij aankoop essentieel is. Healthylives geeft je een aantal waardevolle tips:
Hele vissen
- De huid moet een glanzende slijmlaag hebben. De kiewen zijn helderrood en de schubben laten niet gemakkelijk los.
- De ogen zijn helder, glanzend en uitpuilend – niet verzonken of dof.
- Het vlees is stevig en veerkrachtig
- Het heeft een aangename zeegeur, maar niet te overdadig
Filets
- De filets moeten uit een stuk gesneden, niet papperig en niet verkleurd zijn
- Als je erop drukt mag er geen water uit komen (het is dan ontdooid en dus niet vers)
- De staat van het vlees moet glansrijk en niet dof en slap zijn
- Als de filet stinkt: niet kopen.
Schaaldieren
- Schaaldieren moeten levend gekocht worden. Mosselen en oesters zijn gesloten of sluiten zich als je erop tikt
- Ze mogen geen penetrante geur bij zich dragen. Mosselen die open blijven staan weggooien
- Kreeft kan je het best voorgekookt of levend kopen. garnalen bij voorkeur gekookt of diepgevroren