De verpletterende voordelen van water drinken

water drinken verbetert mentale prestaties

Het is het oudste drankje ter wereld en is overal om ons heen te vinden. We hebben natuurlijk over water. Puur en zuiver water is hartstikke gezond voor de mens. Helaas is water uit de gratie gevallen en worden we dagelijks verleid door de flessen frisdrank en pakken met sap die in schappen van de winkels naar ons loeren.

Dat is zonde want aan het drinken van water kleven een hoop voordelen. We drinken vandaag de dag echter niet genoeg liters water per dag. Verschillende problemen met ons uiterlijk en gezondheid zijn hiervan het resultaat.

De Engelse krant DailyMail heeft onderzoek gedaan naar het drinken van water onder hun lezers en kwamen onder andere tot de volgende conclusies:

  • 20% van de vrouwelijke lezers uit het onderzoek drinken niet genoeg water per dag.

  • Alle organen in ons lichaam hebben water nodig om te functioneren

  • Water is de meest efficiënte manier om ons lichaam te ontgiften

  • Het drinken van water zorgt voor betere concentratie

  • Meer dan 1 op de 3 mensen kan dorst niet onderscheiden van honger en pakt een snack terwijl hij of zij eigenlijk meer moet drinken

In het verslag van de krant kwam onder andere het persoonlijke verhaal van een lezeres aanbod. Aanvankelijk dronk zij slechts 1 liter water per dag en had last van lichamelijke klachten als maagpijn en chronische hoofdpijn. Artsen gaven haar het advies om minimaal 3 liter water per dag te drinken. Binnen vier weken waren de lichamelijke klachten verdwenen, nam het energieniveau sterk toe en zag de huid er stralender en zuiverder uit.

Waarom heeft het drinken van water zo’n groot effect op onze gezondheid?

Het klinkt als een onvoorstelbaar groot verschil voor iets simpels als het drinken van water. De wetenschap bevestigt echter de voordelen van het drinken van genoeg water. Dr. Emma Derbyshire, onderzoeker aan de Universiteit van Manchester, legt uit hoe dit zit:

“Een groot deel van ons lichaam bestaat uit water. In het geval van onze hersenen gaat het zelfs om 73% water. Wanneer we niet genoeg water nuttigen, droogt ons lichaam uit waardoor onze organen niet meer optimaal functioneren. Gezien de hoge hoeveelheid water in onze hersenen zul je een gebrek aan water het eerst merken aan een afname van onze cognitieve functies.”

Kortom, als je last heb van allerlei kwaaltjes, ga dan bij jezelf na of je wel genoeg water binnen krijgt. Mocht je de smaak van puur water te flauw vinden, vergeet dan niet dat je deze kunt opfleuren met theeblaadjes, kruiden of fruit.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie