De vijf beste oefeningen voor een sixpack

1
2292

Veel mensen zijn op zoek naar het geheim voor een sixpack. Herhalende oefeningen waarbij je je buikspieren aanspant, zijn vaak slecht voor je rug. Een gepast dieet is nodig voor een strakke buik. Daarnaast vind je hier vijf oefeningen die goed voor je buikspieren zijn.

“Pullup”

Kies een stevige stang waar je je aan kan optrekken. Deze moet iets breder zijn dan je schouders. Duw je schouderbladen naar beneden en achteren, buig je benen naar achter, kruis je voeten en span je buikspieren aan. Trek jezelf op tot je sleutelbeen op de hoogte van de stang is en je ellebogen richting je heupen gaan.

“Medicijnbal gooien”

Pak een lichtgewicht medicijnbal en houd deze boven je hoofd. Houd je bovenlichaam volledig recht en gooi de medicijnbal zo hard als je kan richting de grond. Let op: de bal kan terugstuiten!

“Ab wheel rollout”

Kniel op de vloer met je knieën onder je heupen. Houd met je handen de ab wheel vast en houd deze direct onder je schouders. Duw langzaam je heupen naar voren en rol met het wiel. Houd je rug recht en zorg dat je armen voor je lichaam uitstrekken. Als je voelt dat je niet verder kan, druk je je handpalmen naar benden, span je buikspieren aan en duw je heupen terug.

“Pallof press”

Bevestig een D-handvat aan een kabel of gebruik een weerstandsband om een paal. Ga op ruim een halve meter staan en trek het handvat naar je borst. Duw het handvat naar voren, zorg dat deze recht voor je borst blijft. Trek het handvat daarna weer rustig terug richting je borst.

“Pendulum”

Ga plat met je rug op de vloer liggen en til je benen op zodat je heupen in een hoek van 90 graden liggen. Houd je benen recht en beweeg ze omlaag en naar rechts. Breng ze bijna tot aan de vloer. Doe je benen daarna weer omhoog en herhaal dit vervolgens naar links.