Tips tegen blozen

0
1641

Iedereen bloost weleens. Vaak gebeurt dit tijdens ongemakkelijke situaties. Deze bekende rode blos ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in je huid zich tijdelijk verwijden.

Iedereen bloost weleens. Vaak gebeurt dit tijdens ongemakkelijke situaties. Deze bekende rode blos ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in je huid zich tijdelijk verwijden. Niets ernstigs zou je denken. Toch kun je je tijdens het blozen behoorlijk ongemakkelijk voelen en je zelfs schamen.Gelukkig is er iets aan te doen.

Accepteren
De belangrijkste, en misschien tegelijkertijd wel de moeilijkste tip, is het proberen te accepteren. Blozen gebeurt in moeilijke en spannende situaties. Vaak maak je je van te voren al druk om het feit dat je zult gaan blozen. Door dit te accepteren vermindert de spanning, en dus ook het blozen.

Relativeren
Op het moment suprême is het wellicht wat lastig, maar probeer er de humor van in te zien. Je hebt toch maar mooi iets gedaan wat je eigenlijk best eng vindt. Bovendien zijn er maar bijzonder weinig mensen op de wereld die totaal geen angsten hebben. Dit maakt je bovenal erg menselijk toch?

Ontspannen
Blozen komt vaak voort uit spanning. Probeer daarom te ontspannen, bijvoorbeeld door meditatie.Deze ontspanningsoefeningen kunnen je helpen om je gedachtenstroom tot rust te brengen. Ook zorgt mediteren voor een betere focus en een betere concentratie.

Voorbereiden
Bereid je goed voor. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, waardoor je minder snel zult blozen.

Therapie
Sommige mensen lijden zo onder het blozen dat het hun werk en sociale leven beïnvloed. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts zodat je samen naar professionele hulp kunt zoeken. Praat ook eens met lotgenoten.

Operatie
Beheerst het blozen dusdanig je leven en werken alle andere tips onvoldoende? Het is mogelijk om een anti-bloosoperatie te ondergaan. Tijdens deze operatie worden zenuwen doorgesneden die het blozen veroorzaken. Let wel: dit is een ingrijpende operatie waarvan je lang moet herstellen.

Positief
Bedenk goed dat andere mensen jouw blozen vaak zien als iets positiefs. Doordat je je gevoelens aan de buitenwereld toont, wordt dit juist gezien als betrouwbaar. Bovendien vinden veel mensen blozen lief en charmant. Niets om je voor te schamen toch?