Vliegangst overwinnen door je te ontspannen

0
1689

praktische tips om van je vliegangst af te komen

Ken je het gevoel dat je klamme handen hebt bij het opstijgen van een vliegtuig en ieder turbulentie op een angstige manier voelt? In dat geval heb je waarschijnlijk last van vliegangst. Het is in ieder geval goed om te weten dat je niet de enige bent. In dit artikel beschrijven we een vijfstappenplan om je meer ontspannen met een vliegtuig mee te laten gaan.

Stap 1: Vertrouw de luchtvaartindustrie. Vliegen is nog steeds de meest veilige manier van vervoer. Als zou je heel je leven in een vliegtuig doorbrengen dan is de kans op een ongeluk nog steeds bijna 0. Het is goed om je te realiseren dat piloten lang en intensief opgeleid zijn en de hedendaagse vliegtuigen over de meest geavanceerde technologie beschikken. Turbulentie is voor een vliegtuig wat golven zijn voor een schip. Puur natuurlijk

Stap 2: accepteer je vliegangst. Ga het duel met jezelf aan. Het heeft geen zin om je angsten te ontkennen, het is beter het te accepteren en het te ondergaan. Stap in het vliegtuig en onderga het, je zult zien dat je angs dan minder wordt.

Stap 3: let op je ademhaling. Op het moment dat je in paniek raakt verandert je ademhalingspatroon. Door rustig in en uit te ademen kom je weer tot rust. Een simpele oefening is door diep in te ademen en je buik te laten opzwellen. Houd vervolgens je luch een paar tellen vast en adem dan langzaam en zo ver mogelijk uit. Herhaal deze oefening een aantal keer en je zult zien dat je rustiger wordt.

Stap 4: Ontspan je lichaam: je kan het best je lichaam ontspannen door je eerst in te spannen. Zet druk op al je spieren en houd deze druk even vast. Laat vervolgens los en doe een aantal buikademhalingen. Je voelt de ontspanning in je lichaam.

Stap 5: Let op de kleine dingen: Drink geen cafeinehoudende dranken of producten met veel suiker. Drink meer water dan normaal en drink geen alcohol. Ga op tijd van huis weg zodat je je niet hoeft te haasten en neem een aantal goede boeken mee zodat je je tijdens het vliegen op andere dingen kunt richten.