400 kcal meer eten zonder aan te komen?

0
891

 

Britse voedingsdeskundigen beweren dat het eten van 400 calorieen extra per dag niet direct nadelige gevolgen heeft voor je gewicht. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Gemiddeld eten mannen rond de 2500 calorieen per dag en vrouwen rond de 2000, 400 calorieen extra zou er dus niet direct toe leiden dat je aankomt.

Dit blijkt uit een nieuw onderzoek naar vetverbranding door beweging. Hieruit is een betere schatting van het totale aantal kcal wat iemand mag eten gekomen. Echter kun je hieruit wel opmaken dat het eten van 400 kcal extra alleen geen nadelig effect heeft als je er dus veel bij beweegt.

Britse diëtisten zijn bang dat mensen die moeite hebben met hun gewicht nu in de war raken door deze uitkomsten. En wij denken dat eigenlijk ook. Wij leren mensen altijd dat als je wilt afvallen dat je minder moet eten dan je verbruikt en dat het eten van teveel kcal ten opzichte van je verbranding er voor zorgt dat je aankomt.

Dit artikel wil je nu doen geloven dat je best wat meer kunt eten zonder gevaar. Ze vergeten er alleen bij te vertellen dat je dan wel meer moet bewegen, immers als je veel beweegt verbruik je meer waardoor er meer ruimte is om iets extra’s te nemen.

Natuurlijk kom je niet direct een kilo aan als je een keer een dagje wat meer eet. Om een kilo aan te komen moet je namelijk 7000 kcal meer eten dan je normaal gesproken verbruikt, en dat is natuurlijk best veel. Maar als je op de lange termijn 400 kcal meer neemt op een dag zonder meer te gaan bewegen dan heeft dit echt wel een negatief effect op je gewicht.

Een artikel zoals deze geeft maar weer aan hoeveel tegenstrijdige en verwarrende berichten je op internet altijd tegenkomt. Hieruit blijkt ook maar weer dat je lang niet altijd alles maar zomaar moet geloven.

Bron: valtaf.nl