Vrouwen gebruiken verkeerde cosmetica waardoor de huid sneller veroudert

0
761

Tachtig procent van de Nederlandse vrouwen gebruikt verkeerde schoonheidsproducten die het verouderingsproces van de huid kunnen versnellen.

Tachtig procent van de Nederlandse vrouwen gebruikt verkeerde schoonheidsproducten die het verouderingsproces van de huid kunnen versnellen. Dat zegt Jetske Ultee van de Velthuis Kliniek. Samen met het Erasmus MC gaat zij onderzoek doen naar de ingrediënten van make-up en de manier waarop vrouwen die gebruiken.

Crèmes
Als gevolg van het verkeerde gebruik van cosmetica heeft twintig procent van de vrouwen huidproblemen, zegt Utlee. Dat zou komen omdat veel crèmes alcohol en parfum bevatten die chronische huidirritatie veroorzaken. Het verouderingsproces gaat daardoor juist sneller.

Meer gesmeerd
Martino Neumann, hoofd dermatologie bij het Erasmus MC bevestigt de uitspraken van Ultee. Neumann constateert dat er steeds meer wordt gesmeerd, maar er zou een grote kans bestaan dat dit meer kwaad dan goed doet.

Agressief
De oorzaak ligt volgens Ultee vooral bij de valse beloftes van producenten. Reinigers zouden vaak agressief zijn, crèmes onvoldoende werkzame stoffen bevatten en ook natuurlijke ingrediënten zouden huidaandoeningen kunnen veroorzaken.

Bron: Telegraaf