Aziatisch ontspannen voor thuis

0
899


In de Aziatische cultuur is van oudsher meer aandacht voor innerlijke reiniging en verzorging tot uiterlijke verzorging en aandacht voor het spirituele bewustzijn. Daarmee erkennen de Aziaten het belang van balans, zowel van geest als lichaam.

In Europa kenden we tot voor kort alleen de kuuroorden in Zwitserland waar mensen naartoe gingen om hun energiepeil op te halen en weer in balans te komen.

In Nederland schieten de wellnesscenters als paddestoelen uit de grond, waarbij je kan genieten van zowel een heerlijke massage tot een bezoek aan een infraroodsauna. Ook kun je er vaak terecht voor gezichts- en lichaamsbehandelingen. Het zijn veelal grote healthcenters zoals de Zwaluwhoeve waar veel mensen naartoe gaan.

Daarmee is de wellness in Nederland nog niet zover als in Azië, bijvoorbeeld Thailand en Maleisië waar je in elk winkelcentrum of op de hoek van de straat terecht kan voor een schoonheidsbehandeling, voetreflexbehandeling of massage. Wat is er beter dan na een lange dag shoppen je voeten laten verwennen in een winkelcentrum?

In Nederland is dit nog niet mogelijk en zou je dit ook niet 1-2-3 doen. Veel Nederlanders hebben hier een negatief gevoel bij. Zoals de foto’s laten zien hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. In Azië ziet het er allemaal super strak en clean uit.

Ook zien we in bijvoorbeeld in Maleisië dat er nu volop wordt ingespeeld met innovatieve producten om thuis te kunnen ontspannen en relaxen. Zo zijn er veel winkels met grote massagestoelen voor thuis, of innovatieve producten voor een ontspannen hoofd, rug-, hand- en zelfs oogmassage na een inspannende werkdag. We kunnen niet wachten tot deze Aziatische trend overwaait!