Bescherm je haar tegen zon, zout en chloor

0
930

Warmte, zout, chloor en wind maken van je haar een futloze bos stro. Helaas zijn deze slechte invloeden op vakantie vaak tegelijk aanwezig. De warmte van de zon, het zout van de zee, het chloor van het zwembad en het briesje op een tropisch eiland zorgen ervoor dat je haar beschadigd.

Warmte, zout, chloor en wind maken van je haar een futloze bos stro. Helaas zijn deze slechte invloeden op vakantie vaak tegelijk aanwezig.

De warmte van de zon, het zout van de zee, het chloor van het zwembad en het briesje op een tropisch eiland zorgen ervoor dat je haar beschadigd, uitdroogt en breekbaar wordt.

Gelukkig doet een juiste haarverzorging wonderen.

Petje op
Bescherm je haar voordat je het water in duikt met een spray tegen chloor of zout. Chloorwater bevat namelijk koperdeeltjes, waar je haar dof van wordt. Heb je geen spray bij de hand? Maak dan je haar voor het zwemmen nat met kraanwater. Hierdoor neemt je haar het chloor en zout minder snel op. Echter blijft de beste oplossing: je haar niet blootstellen aan zee- of zwembadwater. Een sjaaltje, hoedje of een hoge knot zorgen ervoor dat je haar niet nat wordt.

Wil je toch een verkoelende duik nemen? Spoel je haar dan direct na het zwemmen uit met kraanwater. Vaak zijn er op het strand of bij het zwembad douches aanwezig.

Let op: maak je haar voor het zwemmen niet vast met een elastiekje. Dit kan ervoor zorgen dat je haar breekt. Dep je haar na het zwemmen voorzichtig droog. Wanneer je hard gaat wrijven kan je haar beschadigen door de aanwezigheid van zandkorrels, zout of chloor in je haar.

Achtergebleven zandkorrels
Na een dagje strand of zwembad is het goed om je haar te wassen met een shampoo speciaal geschikt voor na het zonnen. De shampoo verwijderd achtergebleven chloor en zout. Het herstelt tevens je haar, geeft glans en zorgt ervoor dat je haar weer soepel aanvoelt.