Borstvoeding beschermt een meisjes baby beter dan een jongen baby

0
863

Borstvoeding beschermt baby meisjes beter dan baby jongens tegen ademhalingsinfecties. Daarnaast blijkt dat baby meisjes die flesvoeding krijgen de meeste kans te maken op zware longinfecties. Dit blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins Center in Argentiniƫ.


Borstvoeding beschermt baby meisjes beter dan baby jongens tegen longonsteking. Daarnaast blijkt dat baby meisjes die flesvoeding krijgen de meeste kans te maken op zware longinfecties. Dit blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins Center in Argentinië.

In vergelijk met meisjes die borstvoeding hebben gekregen, hebben meisjes die de fles hebben gekregen acht keer meer kans op longinfecties in het ziekenhuis na de bevalling. Bovendien maakten deze meisjes meer kans op deze infecties in vergelijk met pasgeboren jongens die borstvoeding of flesvoeding kregen.

Het onderzoek toont bovendien aan dat borstvoeding geen invloed heeft op het aantal infecties, wel op de zwaarte van de infectie. Dit betekent dat borstvoeding infecties aan de luchtwegen niet kan voorkomen. Wel draagt het bij aan het tegengaan van een infectie.

Het vermoeden bestaat dat melk niet direct bijdraagt aan de bescherming tegen longinfecties, maar een universeel protectie mechanisme in werking stelt, dat makkelijker bij meisjes opgestart wordt dan bij pasgeboren baby jongens.