Calorieën verbranden met kamperen

0
865

 

Calorieën verbranden met kamperen? Dat kan eenvoudig. Inpakken, tent opzetten, veel tillen en lopen zorgen ervoor dat je voortdurend in beweging bent. Misschien heb je het hele jaar wel een passiever bestaan dan tijdens de kampeervakantie.

Probeer als je in het dagelijks leven sport iets te zoeken dat je portie beweging vervangt. Je hebt vakantie. Dit betekent dat je alle tijd hebt en kunt kiezen wat je leuk vindt. Je kunt je hardloopschoenen meenemen, maar ook je mountainbike, volleybal of voetbal. Wil je liever niet veel bewegen op vakantie? Let dan iets meer op wat je eet. Lees het artikel ‘Sportieve activiteiten in de zomer’ voor verschillende mogelijkheden om aan lichaamsbeweging te doen in de zomer.

Eten
Maak de keuze: dieet aan de wilgen, blijven afvallen of op gewicht blijven. Pas op met ‘dieet aan de wilgen’, het kan demotiverend zijn om veel kilo’s te zwaar thuis te komen. Als je dit niet erg vindt, omdat je wel genoten hebt van een fijne vakantie mag je best ‘dieetvrij’ nemen.

Wanneer je je afvalpoging voort wilt zetten tijdens je vakantie, houd dan hetzelfde voedingspatroon waarbij je afvalt aan als voorheen. Kijk alvast hoeveel calorieën in de lokale specialiteiten zitten en eet die in plaats van een vergelijkbaar tussendoortje. Bedenk eerst wat je op een dag wilt eten en probeer je daar aan te houden. Het is wat draaglijker om tijdens de vakantie op je huidige gewicht te blijven. Op deze manier kun je genieten van verschillende lekkere dingen en is het niet nodig om voortdurend ‘nee’ te zeggen of met een schuldgevoel te lopen. Compenseer vervolgens je voeding met veel beweging.

Kies gezonde producten in de campingwinkel of in de supermarkt. Hier kun je makkelijke en slanke ingrediënten vinden waarmee je eenpansgerechten en makkelijke salades kunt bereiden.

Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.