De 10 meest dikmakende banen

0
790

Ben je sinds je begonnen bent aan fulltime werken een stuk aangekomen? Dan heb jij misschien wel één van de dikstmakende banen die er bestaan!

Ben je sinds je begonnen bent aan fulltime werken een stuk aangekomen? Dan heb jij misschien wel één van de dikstmakende banen die er bestaan!

Sommige banen zijn meer vatbaar voor gewichtstoename dan anderen. Hieronder vind je de tien banen waardoor je gewicht het meest kan toenemen volgens CareerBuilding.

1. Reis begeleider
2. Advocaat / Rechter
3. Maatschappelijk werker
4. Leraar
5. Artiest / Ontwerper / Architect
6. Administratief medewerker
7. Arts
8. Politie, Brandweer en andere beschermende diensten
9. Marketing / Public relations professional
10. Informatietechnologie professional

Uit het onderzoek van Harris interactive, blijkt de hoge mate van stress of te weinig beweging gedurende een werkdag de boosdoeners zijn.

44% van de ondervraagde geeft aan dat het lichaamsgewicht door het werken is toegenomen. De helft zegt dat het komt doordat ze de hele dag achter hun bureau zitten, ze eten daar vaak zelfs hun lunch.

Uit de studie blijkt wederom dat slechte gewoontes zoals eten door stress, regelmatig kant-en-klare maaltijden en het overslaan van maaltijden in verband met deadlines allemaal bijdragen aan de gewichtstoename die aan het werk is gerelateerd.

Dat werknemers dik worden is niet zo raar als je de volgende cijfers bekijkt. 10 procent van de werknemers haalt hun lunch uit de automaat. 71 procent snackt gedurende de werkdag.

Niet iedereen kan zomaar zijn werkplek de schuld geven. “Steeds meer bedrijven zorgen voor goede en gezonde omstandigheden op het werk”. Zegt Rosemary Heafner, vice president human Resources bij CareerBuilder. “Maar slechts 10% van de werknemers geeft aan dat ze gebruik maken van deze voordelen”

Tips voor eten op je werk

Wil je niet meer aankomen door het werk wat je doet? Let dan goed op je voeding. Maak zelf je eten klaar, voordat je naar je werkt gaat. Eet regelmatig en gezond.

’s Ochtends goed ontbijten helpt je de dag doorkomen. Een goed ontbijt geeft je niet alleen veel energie maar zorgt er ook voor dat je gedurende de dag minder trek hebt.

Zorg dat je altijd een tussendoortje bij je hebt, hierdoor ren je minder gauw naar de snoepautomaat. Denk aan een stuk fruit of een pakje crackers. Tussendoor veel (water) drinken stilt ook je hongerige gevoel.

Lees ook:

Lunchen op je werk: brood zelf maken of meenemen?

Tips om je werk los te laten

Zoete verleidingen op het werk