Dit jaar geen last van sinterklaasstress: 6 tips

0
603

 

Over een paar dagen kruipen hele families weer gezellig bij elkaar. Het is dan pakjesavond.

Tijdsdruk en lange werkwerken
Maar is het Sinterklaasfeest nog wel leuk of zorgt het voor te veel spanning in het gezin? Elk jaar lijden er mensen aan sinterklaasstress. Vrouwen ervaren vooral stress door de verzorgende ‘moederrol’ die zij zelf naar zich toetrekken. Ze willen dat pakjesavond goed verloopt en hebben een bepaalde verwachting. Mannen hebben weinig tijd om te winkelen, maar willen wel graag veel cadeaus kunnen geven.

De oorzaak van tijdsdruk zijn vaak lange werkweken en overwerk. Veel mensen maken het zich gemakkelijker en shoppen online.

Maar er zijn nog meer tips voor minder sinterklaasstress. Healthylives ging op zoek.

Tips voor minder stress

1. Bepaal van tevoren hoeveel geld je aan het feest wilt uitgeven.

2. Kies één dag uit waarop je alle cadeaus koopt. Maak van tevoren een lijstje en neem de tijd.

3. Laat de cadeaus door de verkoper inpakken. Ӭ

4. Ben je niet handig met gedichten? Op internet zijn verschillende gedichtensites te vinden voor persoonlijke sinterklaasgedichten.

5. Echt geen tijd om te winkelen? Ga ’s avonds eens online shoppen. De cadeaus worden thuisbezorgd. Bovendien heb je geen last van lange wachtrijen. Eén nadeel: bij sommige webshops moet je de cadeaus wel nog zelf in pakken.

6. Er zijn ook andere opties. Vier, als je geen kinderen hebt of de kinderen ouder zijn, met de hele familie sinterklaas zonder cadeaus. Ga gourmetten en speel ouderwets spelletjes, zoals Monopoly.

Het gaat om het samenzijn en de gezelligheid. Dat kan ook zonder cadeaus en ingewikkelde surprises. ӬӬ

Eenvoudige pakjesavond
Veel ouders en kinderen ervaren minder stress doordat ze Sinterklaas eenvoudiger vieren.

Besef goed dat de essentie van het feest samenzijn en gezelligheid is. Juist door alle fanatiekelingen (surprisefanaten en gedichtenmakers) ervaren veel mensen stress. ӬӬ

Laat de stress ver achter je en geniet van een gezellige en vooral ontspannen avond. Daar waar het sinterklaasfeest echt om draait. ӬӬ

Heb je meer tips? Vertel het ons hieronder!

Lees ook:

Sinterklaassnoepgoed: tips voor ouders

Bang om aan te komen tijdens de feestdagen?

Fit de feestdagen doorkomen