Een ideaal huwelijk? Je beroep bepaalt het

0
1034

Een ideaal huwelijk wordt mede bepaald door het beroep van de partners. Tenminste als we de Britse psycholoog Micheal Aamodt mogen geloven. Hij onderzocht met zijn team in totaal 449 beroepsgroepen. Uit zijn studie komt naar voren dat een huwelijk een grote kans op slagen heeft als de partner apotheker of boer van beroep is (tien procent). Ook rechters en dierenartsen hebben veel kans op een goed huwelijk (12 procent). Natuurlijk gaat dit allemaal in combinatie met veel liefde geven en trouw zijn.

Een ideaal huwelijk wordt mede bepaald door het beroep van de partners. Tenminste als we de Britse psycholoog Micheal Aamodt mogen geloven. Hij onderzocht met zijn team in totaal 449 beroepsgroepen.

Uit zijn studie komt naar voren dat een huwelijk een grote kans op slagen heeft als de partner apotheker of boer van beroep is (tien procent). Ook rechters en dierenartsen hebben veel kans op een goed huwelijk (12 procent). Natuurlijk gaat dit allemaal in combinatie met veel liefde geven en trouw zijn.

Volgens de Britse onderzoekers is de kans om in een scheiding te belanden het grootst wanneer je partner psychiater is. Beloof je een bio-ingenieur eeuwige trouw, dan zit je goed. De kans op een scheiding is maar twee procent.

Hoe het komt dat het beroep van de partners van invloed is op de kwaliteit van een huwelijk, wordt volgens de onderzoekers bepaald door de zwaarte van de beroepen. Hoe zwaarder en veeleisender een beroep is, hoe groter de kans op een scheiding. Partners die werkzaam zijn in de zorg geven vaak thuis minder zorg die eigenlijk noodzakelijk is.

Toch blijft de basis voor een goed huwelijk: geven en nemen, goede communicatie, het uiten van liefde en respect.

Bron: Nu.nl