Eiwit dieet Dr. Frank nieuwe Sonja Bakker hype?

5
967

 

Het eiwitdieet van Dokter Frank lijkt een doorslaand succes. Nu Sonja Bakker het wat rustiger aandoet, lijkt iedereen zich op het Dokter Frankdieet te storten. Het loopt storm met het Dokter Frankdieet.

Dokter Frank is dokter Frank van Berkum, internist en vasculair geneeskundige bij de Ziekenhuis Groep Twente in Hengelo. Hij is naast oprichter van een klinkiek voor gewichtsmanagement ook de ontwikkelaar van het ‘Dokter Frankdieet’.

Zijn oproep in De Telegraaf vier weken geleden aan mensen met overgewicht om mee te doen met het eiwitdieet leidde tot zo’n veertigduizend reacties. De website eenkiloperweek.nl kon de enorme belangstellig nauwelijks aan.

Nieuw is het ‘Dokter Frankdieet’ niet. Veel mensen mensen hebben de afgelopen jaren al dieten geprobeerd die gebaseerd is op vermindering van het aantal koolhydraten en het op peil houden van eiwitten. Dit eiwit dieet is ontwikkeld op basis van de praktische vertaling van de wetenschap. ,,Professor Westerterp is een autoriteit als het gaat om voeding en verzadiging. Zij weet heel veel van de effecten van eiwitten op ons lichaam.

Het dieet van dokter Frank gaat uit van een beperking van het aantal koolhydraten (aardappels, brood, pasta) en het op peil houden van het aantal eiwitten. Eiwitten (onder meer in vis en vlees) zorgen voor een snel verzadigd gevoel. Koolhydraatbeperking is ook bekend van het Atkinsdieet, maar volgens internist Frank van Berkum is het verschil in dit dieet dat het aantal eiwitten op peil blijft en niet naar beneden wordt gebracht, zoals Atkins doet.

Met het dieet van dokter Frank zou je één kilo per week afvallen. Het dieet is niet voor iedereen geschikt. Het eiwit dieet wordt vooral voorgeschreven aan mensen die een Body Mass Index (BMI) hebben van 25 of hoger. Daarmee is het dieet niet geschikt voor mensen met een gezond gewicht.

Het enthousiasme en het aantal aanmeldingen voor het dieet van Dr Frank is uiteraard mooi. Uiteindelijk zal de structurele gewichtsafname bij alle deelnemers bepalen of dit dieet écht een (blijvend) succes is.

Relevante artikelen om verder te lezen:

Eiwitdieet Dr. Frank in trek
Eiwitten en afslanken
Atkins dieet
Koolhydratentabel

Bron: ND.nl

Nieuw is het ‘Dokter Frankdieet’ niet. Veel mensen mensen hebben de afgelopen
jaren al dieten geprobeerd die gebaseerd is op vermindering van het aantal
koolhydraten en het op peil houden van eiwitten. Dit eiwit dieet is ontwikkeld
op basis van de praktische vertaling van de wetenschap. ,,Professor Westerterp
is een autoriteit als het gaat om voeding en verzadiging. Zij weet heel veel
van de effecten van eiwitten op ons lichaam.

Het dieet van dokter Frank gaat uit van een beperking van het aantal
koolhydraten (aardappels, brood, pasta) en het op peil houden van het aantal
eiwitten. Eiwitten (onder meer in vis en vlees) zorgen voor een snel verzadigd
gevoel. Koolhydraatbeperking is ook bekend van het Atkinsdieet, maar volgens
internist Frank van Berkum is het verschil in dit dieet dat het aantal eiwitten
op peil blijft en niet naar beneden wordt gebracht, zoals Atkins doet.

Met het dieet van dokter Frank zou je één kilo per week afvallen. Het dieet is
niet voor iedereen geschikt. Het eiwit dieet wordt vooral voorgeschreven aan
mensen die een Body Mass Index (BMI) hebben van 25 of hoger. Daarmee is het dieet
niet geschikt voor mensen met een gezond gewicht.

Het enthousiasme en het aantal aanmeldingen voor het dieet van Dr Frank is uiteraard
mooi. Uiteindelijk zal de structurele gewichtsafname bij alle deelnemers
bepalen of dit dieet écht een (blijvend) succes is.

Relevante artikelen om verder te lezen:
– Eiwitdieet Dr. Frank in trek
– Eiwitten en afslanken
– Atkins dieet
– Koolhydratentabel

Bron:
ND.nl

5 REACTIES

 1. Hoi Thea,

  Ik ben nu een maand bezig met het eiwit dieet TimFit en zeer tevreden. Ik ben 160 groot en wil graag zo’n 60 kilo wegen. Mijn gewicht was 81 kilo op 1 maart 2010. Nu precies een maand later op 1 april 2010 ben ik 10 kilo lichter. Dat is echt geweldig. Ik ga zeer zeker door met de ketose fase tot dat ik 75 % van mijn af te vallen aantal kilo’s ben afgevallen. De eerste twee weken ging alles echt heel makkelijk maar de derde week was moeilijk. Alle lekkere geuren in de supermarkt komen op je af ( vooral vers brood) maar nu gaat het wel weer. Ik heb echt nog helemaal geen honger gehad.Ik hoop dat de tweede maand net zo makkelijk gaat verlopen als de eerste maand.

  Ik had al eerder van het eiwit dieet gehoord van mijn vrienden en die waren echt heel veel kilo’s kwijtgeraakt maar ook heel veel geld. Ik ben dus op zoek gegaan naar een goedkopere manier en heb deze dus echt gevonden. TIMFIT is niet alleen heel betaalbaar maar het werkt zeer zeker. Ik zal het dus ook aan iedereen aanbevelen.En natuurlijk ben ik zelf de beste reclame.
  Je kunt ook een keer bij het gastenboek kijken
  op eiwitdieet-shop.nl
  Ik denk dat dit eiwitdieet wel wat voor jou is.

 2. Ja, dan hier weer zo’n afgezaagd verhaal; maar als je ervoor gaat dan val je zeker af met TimFit het Eiwitdieet en je hebt (nagenoeg) geen honger (wel eens trek in iets, maar geen rommelende maag!). Dit dieet werkt goed en snel en dat maakt dat je zeer gemotiveerd wordt en blijft. Ik ben 1.78 was op 12 april 86 kg en weeg nu ruim drie weken later 78 kg; dat is toch een geweldig resultaat! Ik ga het nog even proberen vol te houden, maar echt nodig is het niet meer. Het wordt wel een beetje zeuren met mijn kleding, maar als ik over een tijdje nog steeds dit gewicht heb, ga ik lekker shoppen (heel vervelend hahaha). Eindelijk zie ik niet meer op tegen de zomer (lees: bikini en blote kleding aan) en verheug ik me er zelfs op! Ik kan dit dieet echt iedereen aanraden die snel iets aan zijn of haar gewicht wil doen; ook de begeleiding van Dianne is zeer goed: je krijgt heel snel antwoord op al je vragen, super! Verder moet je het nog wel altijd zelf doen, maar dat is met alles volgens mij. Voor een ieder die hiermee bezig is of gaat beginnen: SUCCES EN HET WERKT ECHT!!!

  Ellen

 3. -Welke datum ben je begonnen met het TimFit eiwitdieet? Woensdag 7 april ben ik begonnen.
  -Hoeveel woog je toen je met het TimFit eiwitdieet begon? 109,5 kilo…
  -Wat is jouw streefgewicht? (jouw ideaal gewicht tijdens deze afslankkuur) 95 kilo
  -Hoeveel weeg je nu (graag ook datum vermelden)? Vandaag, zaterdag 1 mei ben ik exact 100 kilo!!! Dus maar liefst 9,5 kilo eraf! Zonder moeite!
  -Ben je ook in centimeters afgevallen (buik, billen, benen)? Jazeker alleen heb niet gemeten..
  -Hoeveel weken denk jij de eerste fase te volgen/Of Hoeveel weken heb jij de eerste fase gevolgd? Over 4 dagen zitten er 4 weken 1ste fase op en denk dat ik dan voorzichtig overga naar 2de face..
  -Ben je tevreden over de resultaten ? Dianne, ik ben zeer tevreden en ben zo vreselijk overtuigd van dit eiwit dieet dat ik iedereen in mijn buurt vol enthousiasme vertel over dit dieet!
  -Houd je het TimFit eiwitdieet goed vol? De eerste week had ik wat zware momenten maar als je dan een komkommer helemaal op eet dan is alles weer weg, ik had af en toe vreselijk zin in zoete drop en paprika chips maar het is enorm goed te doen!
  -Zo je een ander ook het TimFit eiwitdieet aanraden? Ik doe al 3 weken niks anders..
  -Wat vond/vind je van de begeleiding via de mail/telefonisch? Ik heb 1 keer gebeld over het gebruik van zout en kruiden op vlees en kreeg je persoonlijk aan de lijn! Was erg goed! Later ontving ik via de mail een aantal vetvrije recepten die ik uitgeprobeerd heb en als je me dan zou zien zou je zeggen dat het niet eens een dieet is maar puur Bourgondisch genieten is… 😉
  -Jouw eigen extra opmerkingen: Jammer dat ik dit dieet niet ontdekt heb om op de markt te zetten! Het is toch fantastisch om zo’n product op de markt te zetten! Chapeau!

 4. Start met TimFit Eiwitdieet 9 juni 2010 gewicht 102 kg
  Einde 10 juli 2010 gewicht 91 kg
  buikomvang – vele centimeters eraf, niet precies gemoten
  Streefgewicht was 90 kg.
  Eerste week was wel moeilijk, voelde me wel eens flauw. hiervoor advies ingewonnen , waarop snel een antwoord kwam.
  Verder is het dieet goed te volgen, geen hongergevoel. Smaak (vanille) valt mee.
  Mijn bedoeling was met Timfit om snel af te vallen en daarna op gewicht te blijven, geen jojo effect dus meer. En dat is gelukt!
  Ben nu overgegaan op 1800 kcal. dieet (man) van het voedingscentrum. Het eetpatroon heb ik wel aangepast.
  Hierdoor gemiddeld 1 pond/ 1kilo per week eraf. streven is nu 85 kg, maar dan geleidelijk
  Inmiddels ook 3 collega’s met timfit begonnen, raakten enthousiast door mijn afvallen. Waar blijft de provisie, haha.
  Slankontbijt nog niet geprobeerd, is t.z.t. te overwegen

  Groet Jan