Geluk maak je zelf: zes tips

1
1801

Iedereen wil er mooi en stralend uitzien. Het liefst willen we elke dag blij zijn met ons lichaam en ons opgewekt voelen. Vooral het hebben van een slanke taille, een gave huid en oogverblindende benen staan bij velen boven in het rijtje van grootste wensen.

Iedereen wil er mooi en stralend uitzien. Het liefst willen we elke dag blij zijn met ons lichaam en ons opgewekt voelen.

Vooral het hebben van een slanke taille, een gave huid en oogverblindende benen staan bij velen boven in het rijtje van grootste wensen.

Maar is het hebben van een gave huid of een slanke taille de sleutel tot geluk? In de praktijk niet.

Hieronder zes tips om tevreden te zijn met jezelf en je blij te voelen.

Gevoel van nut
Door regelmatig iets te doen waar je goed in bent, word je zekerder. Je voelt je succesvoller en je krijgt meer waardering van anderen. Dat maakt je weer gelukkiger.

Leef gezond
Slaap voldoende en eet gezond en regelmatig. Het klinkt bekend in de oren, maar reken maar dat het bijdraagt aan een blij gevoel.

Maak van een rot gevoel een blij gevoel
Ook al ben je niet vrolijk, doe alsof je dat wel bent. Begroet mensen op straat, maak een praatje met de plaatselijke bakker of zing onder de douche. Ondanks dat de stap groot is om in een rot bui te gaan zingen, zul je merken dat het werkt. Na korte tijd ben je echt weer vrolijk.

Aan de slag
Van thuis op de bank zitten word je niet gelukkig. Het maakt niet uit wat je doet, maar doe iets. Ga een wandeling maken of ga iets doen wat je nog nooit gedaan hebt. Je zult zien dat je je een stuk beter voelt.

Wees tevreden
Het klinkt als een cliché, maar tevreden mensen zijn vaak het gelukkigst. Kijk eens naar de dingen die je wel hebt. Een mooi huis, mooie benen of een leuke vriend. Voortdurend bezig zijn met meer en beter willen, kost alleen maar energie.

Stel doelen
Nieuwe ontwikkelingen maakt een mens gelukkig. Wil je al lange tijd een cursus volgen? Doe het. Of spreek met jezelf af dat je binnen drie maanden tien kilometer kunt hardlopen. Wat je doel ook mag zijn, het zorgt ervoor dat je blij wordt.

1 REACTIE