Gelukkige relatie slecht voor de lijn

0
656

Tegen alle voordelen die er kleven aan een gelukkige relatie, staat in ieder geval een nadeel. Het is niet goed voor de lijn. Tenminste dat stellen wetenschappers. Bijna de helft van de vrouwen (47%) wordt zwaarder in een gelukkige relatie dan in een andere levensfase, zoals stoppen met roken of het krijgen van een kind.

Tegen alle voordelen die er kleven aan een gelukkige relatie, staat in ieder geval een nadeel. Het is niet goed voor de lijn. Tenminste dat stellen wetenschappers.

Bijna de helft van de vrouwen (47%) wordt zwaarder in een gelukkige relatie dan in een andere levensfase, zoals stoppen met roken of het krijgen van een kind.

Een gelukkige relatie heeft minder invloed op het gewicht van de man. Slechts 36 procent van de mannen komen aan in een gelukkige relatie.
Diëtist Helen Bond: ‘Het is bekend dat eetgewoonten kunnen worden beïnvloed door emoties. Verschillende levensfases kunnen invloed hebben op iemands gewicht. In een gelukkige relatie is het eenvoudiger om je te ontspannen. Een avondje sportschool worden door koppels liever ingeruild voor een avondje bankhangen met een afhaalmaaltijd.’

Maar Bond geeft aan dat een gelukkige relatie je juist zou kunnen helpen om de kilo’s eraf te krijgen. Je kunt elkaar steunen en stimuleren om gezond te eten en te sporten. ‘Een partner die je steunt tijdens het afvallen zorgt ervoor dat je niet snel opgeeft zodra je motivatie afneemt.’

Top 10 levenservaringen die een slechte invloed hebben op je gewicht:

1. Gelukkige relatie 47%

2. Zwangerschap: 30%

3. Ongelukkige relatie: 28%

4. Carrière 27%

5. Werkloosheid 20%

6. Huwelijk: 15%

7. Vrijgezellenleven 14%

8. Relatiebreuk 12%

9. Verhuizing 12%

10. Moederschap 8%