Goede voetverzorging voor de zomer

0
811

Het duurt niet lang meer voordat de blote voeten weer volop in het straatbeeld te zien zijn. Eindelijk kunnen onze voeten weer ademhalen. Na maandenlang verstopt te hebben gezeten in warme laarzen en verwarmd te zijn door de radiator is het logisch dat je voeten er onverzorgd uit zien.

Het duurt niet lang meer voordat de blote voeten weer volop in het straatbeeld te zien zijn. Eindelijk kunnen onze voeten weer ademhalen.

Na maandenlang verstopt te hebben gezeten in warme laarzen en verwarmd te zijn door de radiator is het logisch dat je voeten er onverzorgd uit zien.

Tijd om onze stappers er weer fraai uit te laten zien.

Wij geven een aantal tips:

-Week je voeten 5 tot 10 minuten in een voetbad. Voeg er eens een bruistablet aan toe voor extra reiniging en ontspanning. Zijn je voeten opgezwollen, doe dan wat zout in het water. Bij zweetvoeten is het verstandig salie-olie te gebruiken.

-Masseer je voeten door knikkers in het voetbad te leggen. Dit stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een heerlijk masserend effect.

-Heb je last van eelt, gebruik dan een eeltschraper. Schraaf niet te diep.

-Scrub je voeten, hierdoor verwijder je dode huidcellen.

Meer tips lezen over de verzorging van mooie voeten? Bekijk ze hier allemaal.

Voetmassage
Een voetmassage helpt om je voeten te laten ontspannen. Het zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de energiestroom in ons lichaam.

Zorg eerst voor een ontspannen zithouding. Ga op een stoel zit. Zet beide voeten op de grond. Leg vervolgens je enkel op je knie.

-Pak je hiel met één hand vast en je tenen met je andere hand. Maak een draaiende beweging met de klok mee. Doe dit ongeveer vijf keer. Vervolgens maak je een draaiende beweging tegen de klok in.

-Trek één voor één aan een teen. Begin met je grote teen en eindig met je kleine teen. Vervolgens doe je dit nog een keer in tegenovergestelde richting.

-Masseer met één duim tussen je tenen. Begin bij je grote teen en werk langzaam naar je kleine teen toe.

-Masseer met je duimen je voetzool. Wrijf op en neer.

-Druk met je duim langs de binnenrand van je voet. Begin bij de hiel en eindig bij de grote teen. Herhaal dit op de buitenkant van je voet.

-Masseer tenslotte met je duimen de onderkant van je hiel. Wrijf op en neer. Herhaal dit ook op de bovenkant van je voeten.

Lees ook onze andere artikelen voor een goede verzorging van de voeten:

Voetschimmel
Zweetvoeten
Ingegroeide teennagel
Teennagels knippen