Haaruitval is een groot taboe onder vrouwen; vrouwen schamen zich

5
1124
kaalheid bij vrouwen

 
Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven last van dunner wordend haar en/of haaruitval. Dit bleek uit onderzoek bij vrouwen tussen de 35 en 60 jaar van Viviscal®. Als hoofdoorzaken worden genoemd de menopauze, stress en zwangerschap. Gezondheidsproblemen, gebrekkige voeding en overmatig stylen worden ook als reden genoemd.

Opvallend is dat ondanks de omvang van het probleem het onderwerp onder vrouwen een groot taboe is. Dat blijkt ook uit de cijfers; slechts 7,6% van de ondervraagden geeft aan iemand in haar omgeving te kennen die kampt met dunner wordend haar en/of haarverlies. Dit percentage zou veel hoger moeten zijn gezien de resultaten. Waar deze tegenstrijdigheid vandaan komt, wordt snel duidelijk: maar liefst 77,2% schaamt zich en 1 op de 3 vrouwen probeert het zelfs expliciet voor haar omgeving te verbergen.

Meer dan 50% van de vrouwen die kampen met haarproblemen voelt zich minder mooi en 28,7% geeft aan dat dunner wordend haar en haarverlies een negatieve invloed heeft op hun zelfvertrouwen. Dit verklaart waarom er zo weinig over gesproken wordt. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de meeste vrouwen dunner wordend haar en haaruitval niet zozeer zien als een medisch probleem, maar meer als een beautyprobleem. Maar liefst 36,9% wint advies in bij de kapper, terwijl maar 15,1% naar de dokter stapt.

Bron: Telegraaf

5 REACTIES