Eerst waren het de Spaanse komkommers, toen de taugé, wat zal het morgen worden? Niemand
weet het meer.
Intussen zijn 22 mensen (21 Duitsers en een Zweed) overleden nadat ze waren
besmet met de EHEC-bacterie. De HUS-teller staat in Duistland op 627. Vijftien
van hen zijn overleden. Gisteren telde Duitsland 1536 patiënten met een
EHEC-bacterie zonder HUS. Zes mensen zijn aan de infectie overleden.
Levensmiddelen monitoren
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaat door met het monitoren van
levensmiddelen totdat de bron van de EHEC-besmetting in Duistland definitief is
bevestigd. Het nVWA meldt dat ze naar aanleiding van de meest recente
ontwikkelingen in Duitsland preventief monsters nemen van kiemgroenten zoals
taugé. De monsters worden genomen in de detailhanden en bij telers.
Alle monsters worden onderzocht op het laboratorium van de nVWA. Dit
laboratorium is het enige geaccrediteerde laboratorium in Nederland voor het
volledige onderzoek op de EHEC-bacterie in levensmiddelen. ‘We blijven alert op nieuwe ontwikkelingen en houden hierover contact met de Europese Unie’,
aldus de nVWA.
Spoeddebat
De landbouwministers en –staatssecretarissen van de 27 lidstaten in de Europese
Unie (EU) komen vandaag (7-6) bijeen in spoedberaad. Namens Nederland zal
staatsecretaris Henk Bleker (CDA, landbouw) aanwezig zijn.
Meer weten over de EHEC-bacterie? Lees het in ons dossier alles over de EHEC-bacterie.
Voor meer informatie over de oorsprong en mogelijke achtergrond van het EHEC:
http://bit.ly/m2OeoW
http://bit.ly/kTYhDj
http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html
En dan dit verhaal:
http://xandernieuws.punt.nl/?id=632828&r=1&tbl_archief=&
Volgens sommige deskundigen is het zonder manipulatie onmogelijk dat een bacterie “in de natuur” zodanig muteert dat deze ongevoelig wordt voor maar liefst 8 soorten antibiotica. Als dit zo is, is de volgende vraag: waarom wordt er een gemanipuleerde bacterie in de etenswaren-keten gebracht ? Een voorbeeld uit de praktijk: in de USA heeft enige jaren geleden een E.coli-uitbraak plaats gevonden. Het eindresultaat hiervan ?
De kleinschalige, vooral biologische landbouw is door de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit om zeep geholpen. Of betreft het hier een vorm van biologisch terrorisme ?
IN plaats van iedere keer een andere groente de schuld te geven kunnen ze beter eens goed kijken naar de mest die gebruikt wordt. Die is afkomstig van de vleesindustrie waar dieren platgespoten worden met meerdere antibiotica. De darmbacteriën in die dieren kunnen makkelijk resistent worden tegen meerdere antibiotica en komen in de mest terecht. EHEC is een darmbacterie. De dreiging komt van de vleesindustrie, niet van de (biologische) groenten.