Kies een goede zonnebril

1
1264

Een zonnebril dient om je ogen en de huid rond je ogen te beschermen tegen de zon. Ondanks dat de belangrijkste functie van de zonnebril het filteren van het UV-licht is, willen de meeste mensen met een zonnebril er vooral trendy uitzien.

Een zonnebril dient om je ogen en de huid rond je ogen te beschermen tegen de zon.

Ondanks dat de belangrijkste functie van de zonnebril het filteren van het UV-licht is, willen de meeste mensen met een zonnebril er vooral trendy uitzien. Dit wordt mede veroorzaakt doordat grote modeontwerpers zich in het zonnebrillenwezen hebben gestort.

Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen uit een groot aanbod van zonnebrillen die je ogen niet alleen goed beschermen, maar ook trendy zijn.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een zonnebril?

UV bescherming
Zorg ervoor dat UV licht geen vrij spel heeft en schaf een model aan met UV bescherming. Langdurige bloostelling aan de zon kan leiden tot staar of hoornvliesbeschadigingen. De glazen van de bril moeten, volgens de Europese normen, voorzien zijn van UV 400 bescherming.

Kleur glazen
De glazen van de zonnebrillen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Sommige kleuren hebben een functie. Zo geven grijze kleuren weinig tot geen kleurverandering. Met bruine glazen wordt het beeld rustiger, doordat het zonlicht minder verblindend is. Geel/oranje glazen laten vrijveel zonlicht door, maar geven beter zicht bij mist. Je ziet meer diepte. Ideaal voor tijdens de wintersport. Gespiegelde glazen zorgen ervoor dat je ogen niet zichtbaar zijn. Oogcontact kun je met deze glazen goed vermijden.

Comfortabel
Tot slot moet een zonnebril comfortabel en licht zitten. Gun jezelf de tijd om een goede zonnebril uit te kiezen. Kies bewust en vraag eventueel advies aan de opticien.

1 REACTIE