Kijken naar ongezonde snacks helpt bij afvallen

0
935

Wanneer je bezig bent met afvallen of je let gewoon op je voeding dan kan het helpen om regelmatig afbeeldingen van je favoriete (ongezonde) snacks te bekijken.Het kijken naar de afbeelding helpt je bij het herinneren van de gezonde doelstellingen die je jezelf hebt gesteld, namelijk gezond eten en mogelijk afvallen. Je laat daardoor makkelijker de ongezonde snack staan.

Wanneer je bezig bent met afvallen of je let gewoon op je voeding dan kan het helpen om regelmatig afbeeldingen van je favoriete (ongezonde) snacks te bekijken. Het kijken naar de afbeelding helpt je bij het herinneren van de gezonde doelstellingen die je jezelf hebt gesteld, namelijk gezond eten en mogelijk afvallen. Je laat daardoor makkelijker de ongezonde snack staan. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht.

Bij het onderzoek werden ruim 50 vrouwen gevraagd om afbeeldingen te bekijken van chocoladecakejes of bloemen en werd hen verteld dat het hierbij ging om een geheugentest. Vervolgens werd gevraagd naar plannen om gezonder te eten en kregen de deelnemers een chocolade- en een havermoutkoekje aangeboden. De vrouwen die eerder de afbeelding met het chocoladecakeje gezien hadden kozen vaker voor de gezondere havermoutkoek.

Je zou verwachten dat het bekijken van een afbeelding van je favoriete snack juist prikkelt om naar de snackbar te rennen. Niet is minder waar. “Verleidingen leiden niet automatisch tot toegeven”, aldus onderzoeker Floor Kroese. “Het lijkt erop dat ze juist helpen mensen eraan te herinneren welk doel ze voor ogen hebben.”

Dit effect zou zich vooral voordoen bij plaatjes van de favoriete lekkernij. Snacks die en minder grote verleiding vormen zouden wel kunnen aanzetten tot meer eten.

Kortom, heb je moeite om je favoriete snack te laten staan? Maak er een foto van met je mobiel of download een foto ervan van internet en plak ‘m op je koelkast. Dit zorgt ervoor dat je ‘m laat staan! Succes.

Bron: Nu.nl