Kinderen nu al voorbereiden op wintertijd

6
1136

 

Ouders krijgen het advies om hun kinderen nu al voor te bereiden op de wintertijd, ook al gaat de wintertijd pas over drie weken in. Dat meldt het RTL Nieuws.

Volgens deskundigen raken kinderen van slag door de wintertijd. Orthopedagoog Daniëlle Hendriks van het Slaapcentrum in Den Haag zegt in het AD dat één op de vijf kinderen de dagen nadat de wintertijd is ingegaan problemen heeft.

Over drie weken gaat de klok een uur achteruit. Kinderen die normaal om zeven uur naar bed gaan, gaan dan dus al om zes uur naar bed. Dit is te vroeg, waardoor ze niet in slaap kunnen komen.

Hendriks laat weten: ‘Die kinderen zijn ’s avonds heel moeilijk een uur eerder naar bed te krijgen en krijg je ’s ochtends niet uit bed. Ze zitten als een zombie in de klas.’

Herdriks komt met de volgende tips voor ouders:

-Breng jonge kinderen elke dag vijf minuten eerder naar bed.

-Zet de klok op de slaapkamer van grote kinderen elke dag vijf minuten achteruit.

De wintertijd gaat 30 oktober 2011 om drie uur ’s nachts in.

6 REACTIES

  1. Sorry dat ik het zeg, maar wat een onzin. Je grote kinderen voor de gek houden door de klok te verzetten? Triest… En jonge kinderen elke dag 5 minuten eerder naar bed brengen? Knappe ouder die dat zo kan plannen. Ik ken ze niet…

    PS Er staat een fout in het stukje… “in slappen kunnen komen”

  2. ehm…heeft deze orthopedagoog haar diploma soms
    van hogeschool inholland gekregen? 5 minuten eerder naar bed..tsjonge het is wintertijd…de klok gaat achteruit!!!!! bezorg ze een jetlag van 2 uur nou goed!!
    Als ze normaal oude tijd om 19.00 naar bed gaan worden ze nieuwe tijd om 18.00 logischerwijs al moe. ( het was gisteren nl. 19.00) dus als je ze elke dag 5 min .later op bed legt wennen ze langzaam aan de nieuwe tijd!!