Stress door Sinterklaas

0
676

Een kwart van de Nederlanders lijdt aan Sinterklaas stress. Ouders met kinderen, vrouwen en de lagere inkomens lijden dit jaar relatief het meest aan Sinterklaas stress. Ook kinderen hebben stress. De eerste stresssymptomen ontwikkelen zich bij een meerderheid van de Nederlanders al ruim zes weken voor het Sinterklaasfeest en bouwen zich vanaf de intocht verder op.


Een kwart van de Nederlanders lijdt aan Sinterklaas stress. Ouders met kinderen, vrouwen en de lagere inkomens lijden dit jaar relatief het meest aan Sinterklaas stress. Ook kinderen hebben stress.

De eerste stresssymptomen ontwikkelen zich bij een meerderheid van de Nederlanders al ruim zes weken voor het Sinterklaasfeest en bouwen zich vanaf de intocht verder op.

Dit blijkt uit onderzoek van mediawinkel bol.com. Mannen noemen ‘geen tijd hebben om cadeaus te kopen’ vaker als stressoorzaak dan vrouwen. Gedichtenstress lijkt vooral inwoners uit de steden te treffen. Vrouwen ervaren met name stress door de verzorgende ‘moederrol’ die zij zelf naar zich toetrekken en de toegenomen verwachting ten aanzien de organisatie van de pakjesavond.

Ook kinderen hebben Sinterklaas stress
Bij 14% van de kinderen is de stress juist toegenomen omdat de detailhandel en met name speelgoedfabrikanten steeds eerder beginnen met de feestdagen, omdat ze door de commercie worden gek gemaakt of indirect worden aangestoken door de stress van de ouders.

Bron: Blikopnieuws

Een eerste stap naar een gezondere levensstijl maak je door je hier in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief van healthylives.