Mensen met overgewicht (bmi hoger dan 25) hebben minder vaak vitaminetekort

0
685
overgewicht

Mensen met overgewicht (BMI hoger dan 25) hebben minder vaak een vitamine- en mineralentekort dan mensen met een lager lichaamsgewicht. Dit blijkt uit onderzoek van FitForMe. De resultaten tonen aan dat de meeste mensen met overgewicht meer vitamines en mineralen binnen krijgen dan mensen met een gezond- of ondergewicht.

Mensen met overgewicht (BMI hoger dan 25) hebben minder vaak een vitamine- en mineralentekort dan mensen met een lager lichaamsgewicht. Dit blijkt uit onderzoek van FitForMe. De resultaten tonen aan dat de meeste mensen met overgewicht meer vitamines en mineralen binnen krijgen dan mensen met een gezond- of ondergewicht. Gevolg: mensen met overgewicht hebben lagere kans op negatieve gezondheidsgevolgen als gevolg van een vitaminetekort.

Mensen met overgewicht komen 15% minder essentiële voedingsstoffen tekort dan mensen met ondergewicht, ofwel een BMI lager dan 18,5. De gemiddelde tekorten aan vitamines en mineralen varieerden van 0% tot 97%. De steekproef bestond uit volwassen personen tussen de 18 en 95 jaar, met een BMI tussen de 15 en de 65.

Naast voeding spelen ook fysieke kenmerken zoals leeftijd, geslacht en bewegingspatroon een belangrijke rol in het bepalen van de behoefte aan vitamines en mineralen. Een oorzaak van het gevonden resultaat zou een grotere inname van de diverse soorten voeding door mensen met een hoger BMI kunnen zijn.

Het bovenstaande resultaat betekent echter niet dat overgewicht beter is voor het lichaam dan het hebben van een lager lichaamsgewicht. Overgewicht heeft vaak gewrichtsklachten, diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en andere ziekten tot gevolg.

Bron: FitForMe

Relevante artikelen om verder te lezen:

Heb ik overgewicht?

Wat is mijn BMI?

Gevaren van overgwicht

Alles over vitaminen en mineralen