Motivatie om te gaan sporten uit een pil halen?

0
752

Na alle pillen die je eetlust zouden verminderen om af te vallen komen wetenschappers, nu weer met een nieuwe pil.

Na alle pillen die je eetlust zouden verminderen om af te vallen komen wetenschappers, nu weer met een nieuwe pil. Een pil die er voor zorgt dat je gemotiveerder bent om te gaan sporten.

Onderzoekers aan de Universiteit van Zurich merkten op dat een bepaald hormoon in de hersenen, dat aangemaakt wordt door de nieren, een positief effect geeft. Door dit hormoon word je gemotiveerd sneller te gaan lopen, zonder dat het aantal rode bloedcellen wordt verhoogd.

Leider van het onderzoek Max Gassman laat weten: ‘Er is aangetoond dat het hormoon Epo de motivatie om te sporten verhoogt, waarschijnlijk heeft het zelfs effect op iemands humeur’.

Volgens de onderzoekers zou deze pil dan ook helpen in de strijd tegen obesitas, depressies en de ziekte van Alzheimer. Deze aandoeningen kunnen namelijk worden voorkomen door voldoende te bewegen.

Motivatie in een pil stoppen

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in The FASEB Journal werd uitgevoerd op muizen. Er werden in totaal drie groepen muizen met elkaar vergeleken: de muizen zonder behandeling, de muizen die werden geïnjecteerd met menselijke Epo en de derde groep was zo behandeld dat zij zelf het stofje Epo aanmaakten.

De onderzoekers stelden vast dat groep twee en drie, de muizen die Epo in hun hersenen hadden, sneller en langer renden dan de eerste groep.

‘Als je sporten niet in een pil kan stoppen dan moet je maar de motivatie om te gaan sporten in een pil stoppen’, aldus Gerald Weissmann, hoofdredacteur van The FASEB Journal.
‘Steeds meer mensen krijgen last van overgewicht en het wordt tijd dat het goed wordt aangepakt. Misschien komt er een dag dat sportscholen net zo goed bezocht worden als fastfoodrestaurants’.

Overgewicht

In Nederland heeft ongeveer 45% van de bevolking last van overgewicht. Benieuwd wat jouw BMI-waarde is? Bereken dan je BMI in de BMI-meter van Healthylives. Met één druk op de knop zie je wat je BMI-waarde is en wat deze inhoudt. Wij geven jou tips op je BMI-waarde te verbeteren of op peil te houden.

De BMI (Body Mass Index) –meter geeft een verhouding weer tussen je gewicht en de lengte van je lichaam. Door middel van de BMI meter kun je zien of jij op het juiste gewicht zit.

Lees ook:

Beginnen met sporten

Conditie opbouwen of verbeteren

Tips om slank te blijven