Nederlanders actieve lijners

0
827

 

Nederlanders zijn actieve lijners. Bijna driekwart van de Nederlanders volgt wel eens een dieet. Dat blijkt uit een wereldwijd obesitasonderzoek van Reader’s Digest. In totaal werd er door middel van een enquête aan 16.000 mensen uit zestien landen gevraagd wat ze doen om af te vallen, hoe vaak ze wel eens afvallen en hoe ze tegen zwaarlijvigheid aankijken.

Doordat Nederland veel actieve lijners telt, staan wij op een tweede plaats in het onderzoek. Finland bezet de eerste plaats. Meer dan 8 op de 10 inwoners is wel eens op dieet geweest.

Verder komt in het onderzoek naar voren dat een derde van de Nederlanders zijn of haar partner te dik vindt. Mannen en vrouwen hebben evenveel kritiek op het gewicht van hun partner.

Ook gingen de onderzoekers de straat op om naar het gewicht van voorbijgangers te vragen. Vervolgens moesten de voorbijgangers op een weegschaal staan om dit daadwerkelijk te bewijzen. Maar liefst negentig procent van de Britten waren niet bereid hieraan mee te werken. Zij weigerde om op de weegschaal te staan.

Lees ook:
Eiwit dieet Dr. Frank in trek
Basisregels afvallen
Tips om slank te blijven

Bron: Nu.nl