Nieuwe morning-afterpil werkt tot vijf dagen

0
596

 

Een nieuwe morning-afterpil op de markt werkt langer en effectiever dan de huidige ‘noodpil’. Tot vijf dagen na het hebben van onveilige seks is de pil te gebruiken. Hiermee voorkomt de pil tweederde van de ongewenste zwangerschappen.

De pil, genaamd Ellaone, is een stuk effectiever dan de huidige morning-afterpil, die tot maximaal drie dagen na een onveilige vrijpartij te gebruiken is.

Uit een Britse studie blijkt dat de nieuwe pil tweederde van de ongewenste zwangerschappen voorkomt als de pil binnen 72 uur wordt ingenomen. Wanneer de pil na vijf dagen wordt geslikt, voorkomt hij in 50% van de gevallen een zwangerschap.

Volgens de woordvoeder van een Britse anti-abortusorganisatie Josephine Quintavalle is de pil na vijf dagen geen voorbehoedsmiddel meer, maar een abortuspil. Zo verklaard Quintavalle dat wanneer de pil binnen 24 uur wordt ingenomen de zaadcel de eicel nog niet heeft bevrucht. Op dat moment is de pil nog een voorbehoedsmiddel. Na die 24 uur geldt dat argument niet meer en is het echt een abortuspil. Een abortuspil breekt een zwangerschap af.

Bron: Telegraaf.nl