Pas op voor een voedselinfectie

0
585

 

Voedselinfecties komen vaker voor dan je denkt. Zeker wanneer nu de
temperatuur stijgt neemt de kans op een voedselinfectie toe en komt de
infectie vaker voor. Virussen en bacteriën groeien namelijk sneller als
het warm is.

Je kan een voedselinfectie oplopen door rauw of onvoldoende gaar
voedsel te eten, door slechte hygiëne en kruisbesmetting tijdens het
bereiden en bewaren van voedsel. Gevolg: overgeven en vaak diarree.

Wees in de zomerperiode daarom extra
voorzichtig bij het bestellen van een broodje filet americain op het
terras, of bij het grillen van een stuk vlees of vis op de barbecue.
Zorg dat het eten niet te lang buiten de koeling ligt en zorg dat het
goed gegaard wordt. Zie ook ons artikel ‘Tips om gezond te barbecueën‘.

Vorig
jaar werden tussen de 300.000 en 750.000 mensen ziek, zo meldt het
Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM
heeft
voorlichtingsmateriaal ontwikkeld om voedselvergiftigingen te
voorkomen. In dit materiaal ligt de nadruk op hygiene tijdens het
bereiden en bewaren van voedsel. Deze zal op korte termijn van start gaan.