Rijke vrienden slecht voor gezondheid

0
685

Mensen met rijke vrienden en familieleden hebben verhoogde kans op hartziekten, diabetes en hoge bloeddruk. Daarmee verkeren ze vaker in een slechte gezondheid.

Mensen met rijke vrienden en familieleden hebben verhoogde kans op hartziekten, diabetes en hoge bloeddruk. Daarmee verkeren ze vaker in een slechte gezondheid. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 3.000 mannen en vrouwen tussen 57 en 85 jaar.

De oorzaak van de slechtere gezondheid zou komen door stress en gevoelens van jaloezie. Mensen met een minderwaardigheidsgevoel zijn nog vatbaarder voor deze vorm van stress en jaloezie en hebben zelfs tot 22 procent meer kans om er een slechte gezondheid aan over te houden.

De stress die voortvloeit uit de dagelijkse sociale vergelijkingen, die steeds in je nadeel zijn, hebben een negatief effect op de gezondheid en op je gevoel van eigenwaarde. Die chronische stress leidt tot een hoog niveau stresshormonen, die op hun beurt een rol spelen in het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen.

Bron: Gva.be