RIVM adviseert EK-bezoekers vaccinatie

0
1109

 

Voetbalfans die naar het EK-voetbal in Polen en Oekraïne afreizen, krijgen het advies om zich te laten vaccineren tegen de mazelen. Op dit moment heerst er in het westen van Oekraïne, op de grens van Polen, Slowakije en Hongarije, een mazelenepidemie. Dat meldt het RIVM.

Sinds 1976 krijgen alle kinderen een vaccinatie tegen de mazelen. De meeste Nederlanders zijn dus beschermd tegen deze ziekte. Het advies geldt dan ook alleen voor de mensen die niet gevaccineerd zijn tegen de mazelen en in het verleden de ziekte niet hebben gehad.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en het RIVM adviseert voetbalsupporters die naar het EK gaan ook om zich te laten vaccineren tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio).

Verder komt er in zowel Polen als Oekraïne hondsdolheid (rabiës) voor. Het RIVM adviseert dan ook om in deze landen contact met honden en katten te vermijden. Neem direct contact op met een arts, wanneer je gebeten bent door een hond of kat.

Lees ook:

WK voetbalstress: tips voor minder hartproblemen

WK: bewust eten na een voetbalwedstrijd

Vaccinatie voor op reis