Rood fruit is goed voor je huid en vermindert rimpels

0
956

 


Bessen, frambozen en aardbeien
zijn niet alleen lekker, rood fruit is ook nog eens goed voor je huid. Dit blijkt uit recentelijk onderzoek. Dit positieve effect zou voornamelijk komen door het antioxidant ellaginezuur, dat veel in rood fruit voorkomt. Het stofje zou rimpels doen verminderen en beschadigingen door zonverbranding herstellen.

Zonlicht veroorzaakt vlekken, rimpels, doet de elasticiteit verdwijnen en kan huidkanker veroorzaken. Als je veel onbeschermd in de zon zit, kan de huid zichzelf niet meer herstellen en wordt de schade erger. Een oplossing voor dit probleem vond het onderzoeksteam uiteindelijk in ellaginezuur. Om de werking ervan vast te stellen werd een crème met het antioxidant getest op mensencellen en muizen.

De crème bleek daadwerkelijk de afbraak van collageen, dat de huid elastisch maakt en beschermt, tegen te gaan en ontstekingen te voorkomen. Een crème met het bestanddeel kan er dus voor zorgen dat de huid herstelt, waardoor die strakker en frisser lijkt. Maar je kan ook op een natuurlijke manier je huid jong houden door veel noten, groenten en rood fruit te eten.

Bron: Nu.nl