Ruim de helft ouderen geen last van slaapproblemen

1
418

 

Algemeen wordt aangenomen dat ouderen vroeg naar bed gaan en vaak last hebben van slaapproblemen. Een nieuwe studie toont nu het tegendeel aan.

Meer dan de helft van de 1.200 ondervraagde mensen van 65 jaar en ouder slaapt 7,5 uur per nacht en tussen elf uur s’ avonds en half 8 s’ ochtends. Dit is vergelijkbaar met de slaapgewoonten van veel jongere mensen.

In de telefonische enquête werden de respondenten gevraagd naar de mate waarin hun slaap verstoord wordt en naar hoe moe ze overdag zijn. Een hoge leeftijd bleek echter geen invloed te hebben op de slaapkwaliteit.

Ongeveer 25 procent gaf aan dat ze minder dan 6,7 uur per nacht slapen en last hebben van slaapproblemen. De resterende 75 procent zei gemiddeld meer dan 6,75 uur per nacht te slapen.

Volgens onderzoeker Timothy Monk suggereren de bevindingen dat senioren veel beter slapen dan vaak wordt gedacht. “Vaak heerst het stereotype beeld dat ouderen al om acht uur s’ avonds naar bed gaan, heel licht slapen en overdag last hebben van slaperigheid, maar de studie suggereert dat 60 echt het nieuwe 40 is.”

Bron: artikel – Eurekalert

1 REACTIE

  1. Leuk stuk! Ik val helaas wel buiten de groep van ‘normale’ slapers. Gelukkig helpt mijn nieuwe bed me ontzettend. Misschien iets voor anderen van mijn leeftijd (62) om eens in te duiken. Mijn zoon kwam met het voorstel, nadat hij zelf een nieuw had gekocht. Hij heeft voor mij een heel mooi en heel comfortabel nieuw bed gekocht via http://www.seniorenbeddenwinkel.nl. Wat een uitvinding al die digitale winkels! Ik zou niet weten waar ik anders had moeten beginnen!
    Ik hoop dat een ander iets aan deze tip heeft.
    M.v.gr.,

    Tjeerd