Slank en gezond met Japanse beautyrituelen

0
978

 

Japanse vrouwen. Ze zijn niet alleen slank, maar blijven er ook jong uitzien. Hoe dit komt? Ze mijden de zon, blijven slank met zeewier, eten een stevig ontbijt, baden in warm vulkanisch water, eten veel vis en kleine porties en zweren bij een gezichtcrème met uitwerpselen van de nachtegaal.

Bovendien drinken ze veel groene thee en zijn ze zeer creatief met koolhydraten.

Dat wij veel van hun levenswijze en de Japanse beautyrituelen kunnen leren staat vast.

Zon mijden
De parasol is een veelgebruikt voorwerp in Japan. Japanners houden niet van de zon. Ze willen een egale, blanke huid hebben. Het schoonheidsideaal. Dit in tegenstelling tot de Nederlanders, die hun best doen om zo bruin mogelijk van vakantie terug te komen. Door het mijden van de zon hebben veel japanners rond de veertig jaar een jonge, egale huid.

Slank met zeewier
Zeewier leidt tot nieuwe dieetrages. Het bevat namelijk weinig calorieën. Veel Japanse vrouwen eten voor elke maaltijd zeewierpudding. Dit zorgt ervoor dat ze minder trek hebben. Gekookt zeewier wordt traditioneel veel gebruikt in de Japanse keuken.

Stevig en gezond ontbijt
Dat een stevig en gezond ontbijt belangrijk is weten we allemaal. Japanse vrouwen eten elke dag een stevig ontbijt met weinig calorieën en boordevol mineralen en vitamine B. Ze eten kleine hoeveelheden soep, gebakken vis, groenten, gedroogd zeewier, tofu en gestoomde rijst.

Baden in warm vulkanisch water
Japanse vrouwen baden volgens oude Japanse wellnessrituelen in warm vulkanisch water. De unieke mineralen bestrijden rimpels en maken de huid zacht en soepel.

Veel vis en kleine porties
Vooral vette vissoorten als paling, markreel, tonijn, zalm en sardientjes zijn gezond vanwege hun Omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren spelen een belangrijke rol bij het elastisch houden van de bloedvaten en helpen bij het transporteren van hormonen en eiwitten door je weefselcellen. Japanners eten veel vis voor een gave en strakke huid. Wist je dat als je een of twee keer per week vis eet je de kans op een hartaandoening met dertig procent kunt verlagen?

Ook het eten van kleine porties en stoppen met eten als je voor tachtig procent voldaan bent is belangrijk om slank te blijven.

Gezichtscrème op basis van uitwerpselen van nachtegalen
Een gezichtscrème op basis van uitwerpselen van nachtegalen? Japanse vrouwen zweren er bij. De natuurlijke enzymen verzachten de huid en verminderen de rimpels.

Creatief met koolhydraten
Rijst hoort bij een Japanse maaltijd. Het stimuleert de verjonging van cellen en maakt de huid glanzend.

Groene thee
Groene thee wordt veel gedronken door Japanners. Het verlaagt je bloeddruk en helpt je lichaam suikers te verbranden. Hierdoor val je af. Tevens is groene thee rijk aan vitamine E en een antioxidant met een antivirale, antibacteriële werking.