Steeds meer kinderen hebben slecht en ongezond gebit

0
728

“Even spoelen met een slok cola” kopt het Parool vandaag. Het gebit van 400.000 kinderen schijnt in deplorabele staat te verkeren. Decennia lang ging het goed met het gebit van onze kinderen en nu merken we dat het de verkeerde kant op gaat.

“Even spoelen met een slok cola” kopt het Parool vandaag. Het gebit van 400.000 kinderen schijnt in deplorabele staat te verkeren. Decennia lang ging het goed met het gebit van onze kinderen en nu merken we dat het de verkeerde kant op gaat. Ze poetsen niet voldoende, eten ongezond voedsel en komen veel te weinig bij de tandarts of mondhygienist.

Vanwege deze zorgelijke ontwikkeling start het Ivoren Kruis woensdag de campagne ‘houd je mond gezond’. Er wordt een lespakket aangeboden op peuterspeelzalen om kinderen het belang van tandenpoetsen te leren. De boodschap is om vanaf het tweede jaar twee maal per dag je tanden te poetsen en voor het tweede levensjaar met moeder of vader mee naar de tandarts.

Het Ivoren kruis heeft nog een aantal belangrijke tips voor ouders:

– Ga twee maal per jaar met je kind naar de tandarts

– Begin met poetsen zodra de melktandjes zijn doorgekomen

– Geef kinderen niet meer dan vier tussendoortjes per dag

– Poets volgens een vaste volgorde: binnenkant, buitenkant, bovenop

– Geef je kind een uur voor het poetsen geen zuur eten en drinken, zoals frisdrank of sinaasappels.

Een goede mondhygiene is kan medische problemen in de toekomst voorkomen. Meer informatie over de verzorging tanden vind je hier.